Примітка: Ця стаття є перекладом допису опублікованого японською мовою.
Цьогорічний Autodesk University (AU) завершився, і наступного року було вирішено, що він проходитиме у Лас-Вегасі, США, з вівторка, 15 вересня, по четвер, 17 вересня. AU 2025 привернув увагу багатьох людей з Японії, тому ми очікуємо, що наступного року подорожуватиме більше людей. Я думаю, що є багато охочих презентувати на цій сцені мрії.
Перший раз я виступав в AU у 2019 році, а вдруге – у 2024-му. У цій статті я поясню, про що я особливо говорив у цій другій лекції.
Назви лекцій AU 2024
Минулорічна презентація була спільною лекцією з паном Міяучі з Daiwa House Industry. Якщо ви впевнено володієте англійською мовою, я вважаю, що добре прочитати сольну лекцію з самого початку, але я думаю, що краще спочатку прочитати спільну лекцію з друзями-однодумцями.
Назва лекції:
ISO 19650 Процес управління інформацією на практиці: Інновації в будівельному процесі
Пояснення лекції виглядає наступним чином.
На цьому семінарі буде пояснено, як інформація про проектування та будівництво може бути зібрана в загальному середовищі даних (CDE) та ефективно використана для використання цифрової інформації (DI Uses). Вона створює інформацію за допомогою підходу, заснованого на моделях, спільного виробництва з використанням Autodesk Construction Cloud і процесів управління інформацією на основі ISO 19650. Цінність і якість інформації підвищується, коли кожен член команди проекту обмінюється даними протягом усього процесу, полегшуючи прийняття рішень стороною, що призначає, і отримуючи їх довіру. Спільне використання даних є золотою ниткою і ядром управління інформацією. Нарешті, ми опишемо наш кейс-стаді та бачення цифрового Daiwa House на основі даних, який застосовує CDE на практиці та діє на основі отриманої з нього інформації.
Коли ви подаєте заявку на спікера, підготуйте назву та опис лекції та надішліть їх до Autodesk. Коли лекція приймається, вона в основному повинна бути прочитана саме з таким змістом.
Коли я читав лекцію на AU, я особливо акцентував увагу на наступних трьох пунктах.
- Контент повинен бути цікавим учасникам.
На AU є кілька інших доповідей, пов'язаних з ISO 19650, але їх небагато. Це означає, що це, схоже, не є поточною ключовою темою тренду. Отже, ми вирішили додати опис Autodesk Construction Cloud (ACC) як Common Data Environment (CDE).
- Зміст має бути таким, що учень може вивчити
AU не є безкоштовним семінаром. Учасники приїжджають з усього світу, щоб витратити гроші та час та отримати корисну інформацію. Тому необхідно висвітлювати практичний контент. Цього разу я вважав за доцільне пояснити використання DI (Digital Information), яке є розширенням використання BIM.
- Що сподобається глядачу
Хоча я не володію англійською мовою, я подумав про структуру, яка б дозволила мені весело проходити курс. Необхідно багато практикуватися, щоб говорити англійською максимально вільно, і вигадувати способи змусити людей сміятися якомога більше.
Лекції – це також спілкування людей. Найголовніше, щоб і доповідач, і учасник відчували, що це весело.
Презентація AU 2024
Розповім трохи про епізод, який стався на минулій лекції.
Під час мого виступу у 2019 році я втрапив у халепу, коли відео погано відтворювалося. Тому, коли я зробив легку сценку з ним проти себе, я ледь не луснув від сміхом. Це дозволило мені увійти в ритм, а в кінці я знову пожартував з образом рамену і суші.
Ця лекція була присвячена системі автоматичного розміщення тимчасового житла в Японії, де поширені природні катаклізми, такі як землетруси та тайфуни, тому перша важка розмова, ймовірно, викликала природний сміх. Після цієї лекції деякі люди з усіх сил прийшли до мене в гості і сказали, що це цікаво.
Під час розмови 2024 року ми говорили про управління інформацією ISO 19650 та ACC як CDE. В кінці я включив відео з пивом і підсмажив BIM і Сан-Дієго, який був місцем проведення, і, як і очікувалося, зміг посміятися. Шкода, що всі пішли, не задавши ніяких питань.
Після цієї лекції двоє глядачів раптом гукнули мене у виставковому залі та на вечірці, що відбулася в останній день, і сказали щось на кшталт: «Мені подобається ваша презентація». Навіть якщо ви погано володієте англійською мовою, ентузіазм залишається однаковим.
Мета лекції – не викликати сміх, але важливо створити приємну атмосферу. Я вважаю, що важливо не намагатися добре говорити англійською або що робити, якщо у вас щось не виходить, а занурюватись із усім своїм ентузіазмом доносити те, що ви хочете донести.
Я думаю, що в AU 2026 також візьмуть участь багато людей з Японії і багато людей прочитають лекції. Сподіваємося, вам сподобається.
Примітка: Ця стаття є перекладом допису опублікованого японською мовою.
Щоб залишити тут коментар, ви маєте зареєструватися. Якщо ви вже зареєструвалися, увійдіть у систему. Якщо ви не зареєструвалися, зареєструйтесь і увійдіть у систему.