Чому я подалась на Autodesk Expert Elite – Люди за пікселями

Pink  Jewelry Sale Promotion Branding Post (1).jpg

Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою і є перекладеною версією оригіналу тут.  

Це ніколи не було про програмне забезпечення.

Йшлося про голос, простір і сміливість продовжувати формувати архітектуру навіть тоді, коли світ здригається.

Я подалась на Autodesk Expert Elite не за бейджем, а щоб вшанувати подорож, яка почалася в маленькому селі під Києвом і продовжується через BIM освіту, менторство та дизайнерські історії, написані в Revit.

До 2020 року я працювала BIM менеджером в архітектурно-будівельних командах Києва, допомагаючи реалізовувати процеси та супроводжуючи проєкти від концепції до документації.

З 2022 року я веду YouTube-канал як простір для підтримки та обміну знаннями.
Це переросло у щось більше — спосіб відновити зв'язок між архітекторами та студентами, яким довелося виїхати з України, і тими, хто залишився, але потребував нових інструментів, щоб продовжувати будувати.

🗽 Марта, моя подруга ще з університету, занурилась у Revit під час переїзду в час війни. Пізніше вона переїхала до США, де продовжує кар'єру дизайнера інтер'єрів.

🏭 Марія, колись моя колега по команді в новаторській групі BIM, працювала архітектором в основній команді дизайнерів. Пізніше вона перейшла на Revit, застосовуючи його до промислових будівель зі скануванням лазером у Швейцарії.

🏗 Таїсія, нині ліцензований архітектор, колись була моєю колегою в цій же компанії. Тоді вона була провідним архітектором, орієнтованим на масштабні проекти. Її цікавість до Revit ніколи не згасала, і з часом вона досліджувала його глибоко — від приватних будинків до біоморфних форм.

✈️ А Валерій, молодий талант з Харкова, розробив дипломний проєкт аеропорту з плавучою злітно-посадковою смугою, навчаючись Revit дистанційно з Канади, нагадав мені, чому менторство є найважливішим.

BIM Наставництво через кордони

Іноді наші найбільші професійні перемоги приходять не з сертифікатами, а з історіями.

Минулого року молодий студент архітектурного факультету з Харкова, Валерій, знайшов мою Revit керівництво у культурному центрі Да Чанг через YouTube. Натхненний, він звернувся за наставництвом, щоб допомогти завершити його бакалаврську роботу: термінал аеропорту, розташований у штаті Вікторія, Канада.

Незважаючи на хаос війни та продовження навчання дистанційно з Канади, він залишався рішучим. Протягом 14 індивідуальних Revit консультацій ми працювали разом — від імпорту CAD топографії та моделювання ділянки до освоєння складних форм Revit та візуалів.

DmytroMukhin_4-1758478343533.jpeg

Наша фінальна сесія тривала три години, саме в той короткий період електрики, який у нас був того дня, після ночі ракетних ударів по Києву.

Успішно захистив диплом з 94 балами зі 100 у Харківському національному університеті міського господарства (ім. М. Бекетова). Сьогодні він сподівається вступити на магістратуру з будівельних наук в Університеті Торонто.

Всі ці історії нагадують мені, що Revit не просто програмне забезпечення.

Це мова дизайну.

Я вірю у змістовне BIM, незалежне навчання та побудову спільнот за допомогою голосу, а не лише систем.

Дякую всім, хто стояв зі мною на цьому шляху.
Продовжуймо творити.

Ваш голос архітектора,
Катерина

Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою і є перекладеною версією оригіналу тут.