Yeni bir fonksiyon yaratma fikriniz hiç oldu mu Inventor veya Revit için? Belki de saatlerinizi fare tıklamaları ve klavye tuşlarına basarak harcadınız. Bir tür makro oluşturmanın bir yolu olmalı, değil mi? Peki nereden başlamalı?
Bilgisayarın başında yıllarınızı geçirdiniz. Müşteri size bir teklif taslağı gönderdi. Önceki projeden ölçüleri ve boyutları değiştirmenin düşüncesi yavaşça aklınıza geliyor. Kendi kendinize, "Bu tekrarlayan işlerden nasıl kurtulacağım?" diye düşünüyorsunuz. Çıldırmamaya çalışıyorsunuz ama eninde sonunda bu duruma dayanamayacağınızı biliyorsunuz.
Sonra Autodesk Forumları’nda cevaplar arıyorsunuz. Bulgularınız inanılmaz. Birbirine yardım eden bir sürü insan var. Daha derine indikçe, ilk adımlarınızı atıyorsunuz. İnsanlar genellikle bu "özelleştirme" hakkında konuşuyor. Peki, özelleştirme tam olarak nedir?
Autodesk yazılımı genellikle açık API'ler (Uygulama Programlama Arayüzü) sunar, bu da kendiniz veya genel kamu için işlevler oluşturmanıza olanak tanır. Bu şekilde, çizimleri sıfırdan oluşturma veya bir montajın boyutlarını kurallarla değiştirme gibi tekrarlayan işlemleri ortadan kaldırabilirsiniz. Şimdi, bu trene nasıl binebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.
Autodesk Bilgi Ağı size yardımcı oluyor, Inventor için kendi işlevinizi oluşturmak istiyorsanız: İlk Inventor Eklentim
Revit için kendi işlevinizi oluşturmak istiyorsanız: İlk Revit Eklentim
Buraya yorum eklemek için kayıtlı bir kullanıcı olmanız gerekir. Daha önce kayıt olduysanız, lütfen giriş yapın. Henüz kayıt olmadıysanız, lütfen kayıt olun ve giriş yapın.