Not: Bu makale, orijinal burada çevrilmiş bir versiyonudur.
Biyonik veya parametrik projelere baktığımızda ilk tepki: "Vay canına! Ama bu nasıl yapılıyor?"
Nihai form büyülü görünüyor - ancak özü safBIM mantığı. Formun ardındaki süreci anlamak, gerçek tasarım gücünün yattığı yerdir.
Sleuk Rith Enstitüsü'nün (Zaha Hadid Architects tarafından) cepheleri, Rhino'dan Revit'e kadar çeşitli yazılım eğitimlerinde geniş çapta incelenmiştir. Burada, tamamen kişisel deneyimlerime dayanarak kendi iş akışımı, form algımı ve Revit'teki yapım mantığına ilişkin anlayışımı sunuyorum.
2022'de kendime sordum: Vanilya Revit'i ne kadar ileri itebilirsin?
Sleuk Rith Enstitüsü'nüncephelerini (Zaha Hadid Architects, Kamboçya tarafından) yalnızca yerel Revitaraçları kullanarak yeniden yaratabilir miyim — Dynamo yok, özel aileler yok, eklenti yok?
Sonuç: tamamen yerinde formlar, karışımlar, boşluklar vesaf Revit mantığı ile inşa edilmiş, tamamen düzenlenebilir, kavramsal bir biyonik kütle. Her şey parametrik, hafif ve şeffaf kalır — eğitimler, yarışmalar ve erken aşama tasarım iş akışları için mükemmeldir.
Bu görevin sonucunu Autodesk Topluluk Galerisi'nde görün:
Zaha Hadid'in mimarisinin cesur formları beni her zaman büyülemiştir. İnşaat mühendisliği alanındaki eğitimim sırasında bile, bu tür dinamik imkansız görünen tasarımları inşa edilebilir bir gerçekliğe dönüştürmek için gerekli olan mantık ve geometriyi anlamaya yönlendirildim.
Biyonik Süreç: BIM geometrisinin 3+1 aşamaları
Öğretme yaklaşımımız görünüşte karmaşık olanı yönetilebilir, mantıklı bir sisteme böler. Bunu3 basit aşamaya ayırdım:
- Fikir ve Vakıf
Her nesne bir eskizle başlar.
Bazen bu sadece kafanızda var olur, ancak Revit'te her şey çizgiler ve referans düzlemleriyle başlar. Biyonik formun "büyüme mantığı" ve uzayla etkileşimi burada hayat buluyor.
- Framework
Eskiz, modelin "iskeletine" dönüşür.
Bu aşama öğrenme için saf altındır - geometri ve algoritmalar gereksiz ayrıntılar olmadan görünür hale gelir.
- Son Form (Gerçekleştirme)
Çerçeve,eksiksiz, tanımlanmış bir nesneye dönüşür.
İnsan Bağlantısı: İş Birliğinde Renk ve Algı
Tasarım geometri ile bitmez,algı ile biter. Ve algı genellikle renkle başlar.
Kısmen anneminçocuk psikoloğu geçmişinden kaynaklanan kişisel gözlemlerim, karmaşık bir biyonik form algısının genellikle renklerle sabitlendiğini gösteriyor. Renk, beynin karmaşık görsel bilgileri hızlı bir şekilde sınıflandırmasına ve saklamasına olanak tanıyanbilişsel bir kısayol görevi görür.
Tasarım Pratiğinden Gözlem:
Bu içgörünün önemi, müşteri sunumunun ötesine veekip iletişimine kadar uzanır. İlk tasarım şirketlerimden birindeki akıl hocam - zekice hızlı bir matematiksel ve uzamsal zihne sahip bir Baş Tasarım Mühendisi -renk körü idi. Dehasına rağmen, çizimlerde koşullu gösterimler için standart yeşil ve kırmızı işaretlerin kullanılması, onun ve potansiyel olarak başkalarının kritik iletişim hatalarına neden oldu.
Bu deneyim bana şunu öğretti:BIM'de renk sadece estetik değil, aynı zamanda teknik iletişimin hayati bir dilidir.
*Örneğin, 2,5 yaşındaki yeğenim akıllı telefonumda birkaç karmaşık grafik tasarım çalışmasını (Leonardo AI ile oluşturulansanat arabaları) gördükten bir yıl sonra, yalnızcamor vekırmızı arabaları hatırlayabildi. Mimari veya tasarım karmaşıklığını değil, rengin taşıdığıduygusal kodu hatırladı.
BIM ve Revit görselleştirmede bu içgörü kritik öneme sahiptir. Renk (geçici birmalzeme geçersiz kılma bile olsa, görsel iletişimi test etmek için güçlü bir araçtır. Ekiplere ve müşterilere hızlı bir şekilde yardımcı olur:
- Temel yapısal veya işlevsel unsurları tanımlayın (profesyonel iletişim risklerinden kaçınmak).
- Tasarım konseptine duygusal bir bağ kurun.
Kritik Bir BIM İletişim Aracı Olarak Renk
"Vay canına" anı, nihayetindehassas BIM mantığı ileustaca görsel iletişimin başarılı bir birleşimidir.
BIM Yöneticileri İçin Soru
Denemem, işbirliğine dayalı iş akışları için önemli bir soruyu gündeme getiriyor: Hangi noktada yerel kütlelemeden uyarlamalı bileşenlere veya komut dosyası oluşturulmuş iş akışlarına geçmeliyiz?
Bunu forum tartışmasında toplulukla birlikte araştırdım:
Bu tartışmadan önemli çıkarım: Parametrik düşünme senaryolarla başlamaz,mantık ile başlar. Uyarlanabilir bileşenler ve Dynamo güçlüdür ancak konsept aşamasında,saf Revit genellikle bir fikri resmileştirmeden önce test etmenin en hızlı, en sezgisel yolunu sunar.
İş Akışını Keşfedin
"Vay canına"yı "Nasıl"a dönüştürmeye hazır mısınız?
Adım adım eğitimlerin tamamını
Revit Massing'de Çerçeve Mantığı (videolar Ukraynaca, Revit arayüzü İngilizce):
REVIT Kavramsal Cephe | Zaha Hadid Sleuk Rith Enstitüsü | Açık Sınıf 2022
Uyarlanabilir ve Yerinde Düşünme:
REVIT Biyonik Tasarım | Vanilya REVIT Araçları ile ZHA Stili
Çıkarılan Ders
Revit hali hazırda parametrik tasarımın DNA'sını taşıyor. Tek yapmanız gerekenaraçlarla değil, sistemlerle düşünmek.
"Vay canına "Nasıl" ve ardından"Şimdi" dönüştürelim.
Çünkü her parametrik atılım, tek bir net soru ve bu soruyu keşfetme cesaretiyle başlar.
Vanilya Revit deneylerinizi yorumlarda veya forumda paylaşın. Beni@ABR_Kate etiketle!
"Bu yazı tamamen kişisel projelerime, deneyimlerime ve gözlemlerime dayanıyor. Yapay zeka araçları, içerik oluşturmak için değil, yalnızca çeviri ve stilistik cilalama için kullanıldı. Tüm geometriler — manuel Revit.{ 0}”
Sesli mimarınız,
Kateryna Belediyesi
Not: Bu makale, orijinal burada çevrilmiş bir versiyonudur.
Buraya yorum eklemek için kayıtlı bir kullanıcı olmanız gerekir. Daha önce kayıt olduysanız, lütfen giriş yapın. Henüz kayıt olmadıysanız, lütfen kayıt olun ve giriş yapın.