Autodesk Expert Elite'e neden başvurdum? – Piksellerin Arkasındaki İnsanlar

Why I Applied - Cover Photo.jpg

Not: Bu makale İngilizce olarak yazılmış ve yayınlanmıştır ve orijinalinin çevrilmiş bir versiyonudur target=_blankburada.

   

Asla yazılımla ilgili değildi. 

Ses, alan ve dünya sallandığında bile mimariyi şekillendirmeye devam etme cesaretiyle ilgiliydi. 

Autodesk Expert Elite'e bir rozet için değil, Kiev yakınlarındaki küçük bir köyde başlayan ve BIM eğitimi, mentorluk ve Revit'te yazılan tasarım hikayeleriyle devam eden bir yolculuğu onurlandırmak için başvurdum. 

2020 yılına kadar Kiev mimari ve inşaat ekiplerinde BIM yöneticisi olarak çalıştım, süreçlerin uygulanmasına yardımcı oldum ve konseptten dokümantasyona kadar projeleri destekledim. 

2022'den beri destek ve bilgi paylaşımı alanı olarak bir target=_blankYouTube kanalı işletiyorum. 
Daha fazla bir şeye dönüştü - Ukrayna'dan ayrılmak zorunda kalan mimarları ve öğrencileri ve kalan ancak inşa etmeye devam etmek için yeni araçlara ihtiyaç duyanları yeniden bir araya getirmenin bir yolu. 

joaquimmoral_0-1757523918151.png

Üniversiteden beri arkadaşım olan Marta, savaş sırasında yer değiştirirken Revit'i kucakladı. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı ve kariyerine iç mimar olarak devam ediyor. 

joaquimmoral_1-1757523918151.png

Bir zamanlar çığır açan bir BIM grubunda ekip arkadaşım olan Maria, çekirdek tasarım ekibinde mimar olarak çalışıyordu. Daha sonra Revit'e geçiş yaptı ve bunu İsviçre'deki lazer taramalı endüstriyel binalarda uyguladı. 

joaquimmoral_2-1757523918151.png

Şimdi lisanslı bir mimar olan Taisia, bir zamanlar aynı şirkette meslektaşımdı. O zamanlar büyük ölçekli projelere odaklanan bir baş mimardı. Revit'e olan merakı hiçbir zaman kaybolmadı ve zamanla onu özel evlerden biyomorfik formlara kadar derinlemesine araştırdı. 

joaquimmoral_3-1757523918151.png

Kharkiv'den genç bir yetenek olan Valerii, Kanada'dan uzaktan Revit öğrenirken yüzer pistli bir havaalanı diploma projesi geliştirdi ve bana mentorluğun neden en önemli şey olduğunu hatırlattı. 

joaquimmoral_4-1757523918151.png

Sınır ötesi BIM mentorluğu 

Bazen en büyük profesyonel zaferlerimiz sertifikalarla gelmez - hikayelerle gelirler. 

Geçen yıl, Ukrayna'nın Kharkiv kentinden genç bir mimarlık öğrencisi olan Valerii, YouTube aracılığıyla Da Chang Kültür Merkezi'nde Revit eğitimimi buldu. İlham alarak, lisans tezini tamamlamaya yardımcı olmak için akıl hocalığına ulaştı: Victoria, Kanada'da bulunan bir havaalanı terminali. 

Savaşın kaosuna ve çalışmalarına Kanada'dan uzaktan devam etmesine rağmen kararlı kaldı. 14 bire bir Revit danışmanlığı boyunca, CAD topografyasının içe aktarılması ve sahanın modellenmesinden karmaşık Revit formları ve görselleri konusunda uzmanlaşmaya kadar birlikte çalıştık. 

joaquimmoral_5-1757523918152.png

Son oturumumuz, Kiev'e füze saldırılarıyla geçen bir gecenin ardından, tam da o gün sahip olduğumuz kısa elektrik penceresinde üç saat sürdü. 

Kharkiv Ulusal Kentsel Ekonomi Üniversitesi'nde (M. Beketov'un adını taşıyan) 100 üzerinden 94 puanla diplomasını başarıyla savundu. Bugün, Toronto Üniversitesi'nde Yapı Bilimi alanında yüksek lisans başvurusunda bulunmayı umuyor. 

joaquimmoral_6-1757523918152.png

Tüm bu hikayeler bana Revit'in sadece bir yazılımdan ibaret olmadığını hatırlatıyor. 
Bir tasarım dilidir. 

Anlamlı BIM'e, bağımsız öğrenmeye ve sadece sistemlerle değil, ses yoluyla topluluklar oluşturmaya inanıyorum. 

Bu yolda yanımda olan herkese teşekkür ederim. 
Yaratmaya devam edelim. 

"Gönderi, Gemini'nin yardımıyla tercüme edildi ve cilalandı." 

Sesli mimarınız, 
Kateryna 

Not: Bu makale İngilizce olarak yazılmış ve yayınlanmıştır ve orijinalinin çevrilmiş bir versiyonudur burada.