Not: Bu makale farklı bir dilde yazılmış ve yayımlanmıştır ve burada yayımlanan orijinal sürümün çevirisidir.
Bir OG AutoCADAutoCAD kullanıcısı olarak, programın birçok sürümü boyunca çok sayıda değişiklik gördüm. Bazıları CAD operatörleri için daha sorunsuz bir seyir sağlarken, bazıları programın günlük kullanımı üzerinde fazla bir etki yaratmadı. Deneyim kazandıkça daha verimli hale gelerek, AutoCAD işlevsel ancak daha verimli olabilecek yönlerini belirlemeye başladım. Gördüğüm bir şey, bir görevi yerine getirirken aynı işlemin tekrarlanmasıydı. Tekrarlanan eylemlerden ve boşa giden tıklamalardan ve özellikle menü atlamadan bıktım, işimi kolaylaştırmanın ve daha verimli olmanın bir yolunu istedim. Doğru tıklamak menüsünde ince ayar yaparak, iş günümden önemli ölçüde menü kovalamacasını ve boşa harcanan zamanı azaltabildim.
Sağ Tıklama Menüsünü Özelleştirme
AutoCAD'daki varsayılan sağ tıklamak menüsü çok temel işlevleri içerir. Bir CAD kullanıcısı yazılım daha aşina hale geldikçe, günlük iş süreçlerinde yaygın olarak kullandıkları bir dizi komut gelişecektir. Bu komutlara erişmek için bir menüden (veya genellikle birkaç) geçmek zorunda kalmak zaman alıcıdır ve hızla eskir. Buna, komutların ve seçeneklerinin genellikle yeni yazılım sürümleriyle değiştiği gerçeğini ekleyin ve sinir bozucu ve zaman alıcı hale gelebilir.
Doğru clicktıklamak menü, CAD kullanıcısının fazla menü atlama ve tıklama işlemlerini kesmesine ve birden çok şeritten gelen komutları birleştirmesine olanak tanır. AutoCAD bir elektrik kullanıcısı olarak, şema sekmesinde yaşama eğilimindeyim. Hala her gün diğer birkaç sekmeden gelen komutları kullanıyorum. Çalışmam, ana sayfa sekmesinde bulunanların yanı sıra mekanik düzen işlevlerini de içeriyor. Kullandığım şematik olmayan komutların bir listesini geliştirdim ve sağ clicktıklamak menüme ekledim. Bunu yaparken elde edilen zaman tasarrufu, yazılım ile günde sekiz saatten fazla çalışırken toplanır. Küçük bir şey gibi görünebilir; Ancak, birçok küçük şey toplanacak ve verimliliği artıracaktır.
Yeni veya deneyimli CAD kullanıcılarına tavsiyem, temel sekmenizi tanımlamanız ve çalışırken orada kalmaya çalışmanızdır. Sağ clicktıklamak seçeneklerinizi güncellerken referans olarak kullanmak için bu temel sekmede olmayan komutların bir listesini yapın.
TAutoCADAutoCAD Kendi Yönteminizle Çalışın
Doğru tıklamak menüsü, CUI arayüzünden özelleştirilir. İşlem aşağıda gösterilmiştir.
TCUICUI menüsüne, gösterildiği gibi yönet sekmesinden veya komut satırına CUICUI yazarak erişilebilir. Seçilen simgeye tıklayın ve düzenleme penceresi açılacaktır. Bu pencerede birçok öğe var, sizi bunaltmasına izin vermeyin.
TAutoCADAutoCAD'in özelleştirme araçlarına erişme
Tüm dosyalar penceresindeki özelleştirmelerle ilgileniyoruz. Aşağıda gösterildiği gibi, istenen yol kısmi özelleştirme dosyaları seçeneğidir. Yanlış menü yolunu seçerek yanlış bir yoldan başlamak kolaydır.
Açılır menüleri gösterildiği gibi genişlettikten sonra, listeyi genişletmek için kısayol menülerine tıklamak. Burada listelenen birçok menü var, varsayılan menü ile ilgileniyoruz. Bu, AutoCAD tarafından kullanılan temel menüdür. Listelenen komutlar, geçerli sağ tıklamak menünüzdekileri yansıtacaktır. Aşağıda gösterilen menü listem, çeşitli sekmelerde bulunan şematik olmayan işlevleri içerecek şekilde kapsamlı bir şekilde değiştirildi. Dikkat edilmesi gereken başka bir şey de, eklenen komutlarım arasında ayırıcılar olması. Bu, listede gezinmeyi kolaylaştırmak için yapılır, ki bu benim tercihimdir. Bununla birlikte, ayırıcıların eklenmesi menünün uzunluğunu artıracaktır.
Komuta Merkezi ve Nerede Bulunacağı
Komut listesi, menünüze ne ekleyeceğinizi seçerken kullanabileceğiniz tüm komutların ve seçeneklerin bir özetidir. Açılır oku seçerek seçenek kutusunda görmek istediğiniz komut kategorilerini belirtebilirsiniz. Seçimlerimde genellikle dosya yönetiminden boyutlandırmaya ve metin düzenlemeye kadar etkinlikleri karıştıracağım için, tüm komutları yalnızca seçenek olarak bırakıyorum ve iletişim kutusunun üzerindeki arama çubuğuna komut adını yazıyorum. Eklemek istediğiniz komutun adını aşağıda gösterildiği gibi girin. Ortaya çıkan listede birbirine çok benzeyen yinelenen komutlar bulacaksınız.
Kaydet'e girdim ve ortaya çıkan olasılıklar listesinde komut için gösterilen dört seçenek var. Bu durumda her komutun ne işe yaradığını görmek için komut adının üzerine gelin çünkü genellikle her birinde küçük farklılıklar vardır.
Eklentilerinizi Akıllıca Seçin
İstediğiniz komutu seçin ve tüm dosyalar penceresindeki özelleştirmeye sürükleyin. Komutu menü listesine istediğiniz gibi yerleştirin. Aşağıdaki ekran görüntüsünde 3D sineği seçtim ve onu istediğim konuma sürükleyerek çizim komutunun altına yerleştireceğim.
Ancak, bu listenin genişledikçe vitrininizde daha fazla alan kaplayacağını unutmayın. Bu, dizüstü bilgisayar kullanıcıları veya daha küçük monitörlere sahip olanlar için bir endişe kaynağı olabilir, bu nedenle bu listeyi işlevsel bir minimumda tutun.
Sonuç aşağıda gösterilmiştir.
Eklemek istediğiniz tüm komutlar için bu işlemi tekrarlayın. İşiniz bittiğinde değişikliklerinizi kaydetmek için uygula düğmesine tıklamak. sağ tıklamak menünüz artık yaptığınız değişikliklerle özelleştirilecektir. CAD kullanıcılarının bu listeyi tekrar gözden geçirmelerini ve görev gereksinimleri değişebileceğinden gerektiğinde güncelleme yapmalarını öneririm.
Eklenen komutlarınızı düzenlemek de önemlidir. İlgili komutları bir gruba koymaya ve her şeyi bir çizim üzerinde çalışma sürecinde kullanacağım sırayla tutmaya çalışıyorum. Nadiren kullandığım, dahil edilen orijinal komutlardan bazıları var. Bir masaüstünde çalıştığım için, dizüstü bilgisayarı olan biri gibi ekran alan korumaya çalışmam gerekmiyor.
Sonuç
Özelleştirmemin sonucu aşağıda gösteriliyor. Daha kolay erişim için istediğim tüm komutları listenin en üstüne ekledim. Eklenen komutlar ve boşluklar nedeniyle boyuttaki artışı görebilirsiniz.
Kapanış Düşünceleri
AutoCAD varsayılan kurulumdan daha verimli hale getirmenin birçok ek yolu vardır. Özel şeritlerin eklenmesinden, komut dosyalı kısayollar oluşturmaya ve özel komutlar oluşturmaya kadar. Sağ clicktıklamak menü özelleştirme, minimum iş ile verimliliği artırmak isteyenler için kolay bir yöntemdir.
Günlük AutoCAD kullanımımda verimliliği artırmak için her zaman yeni yollar denediğim için araçları özelleştirmeyle ilgili gelecekteki makalelere bakın.
Buraya yorum eklemek için kayıtlı bir kullanıcı olmanız gerekir. Daha önce kayıt olduysanız, lütfen giriş yapın. Henüz kayıt olmadıysanız, lütfen kayıt olun ve giriş yapın.