Community
Civil 3D Forum
Welcome to Autodesk’s Civil 3D Forums. Share your knowledge, ask questions, and explore popular AutoCAD Civil 3D topics.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

When I am creating "section view groups" no layouts are imported and "sheet set" is not created

15 REPLIES 15
Reply
Message 1 of 16
hallvard_skrede
560 Views, 15 Replies

When I am creating "section view groups" no layouts are imported and "sheet set" is not created

Hello,

I have an issue when I use the "create multiple views"/function in C3D. I.e. when I am creating "section view groups".

No layouts are imported and "sheet set" is not created.

 

I have been searching the web for clues, but found nothing yet.

Here is my setup. It works fine for other files...

Screenshot 2024-03-15 102838.png

 

Labels (2)
15 REPLIES 15
Message 2 of 16
Joe-Bouza
in reply to: hallvard_skrede

That doesn't happen Until you use the >>output tab>>> pan production panel>>> create section sheets

Joe Bouza
Did you find this post helpful? Feel free to Like this post.
Did your question get successfully answered? Then click on the ACCEPT SOLUTION button.

EESignature

Message 3 of 16
hallvard_skrede
in reply to: Joe-Bouza

Aha, thank you for the tip.

 

However, that creates only one sheet/layout, even though the section view group is distributed over several layouts.

And I am certain that this generation of (several) layouts happened automatically in some of my previous drawings when I drew the section view group the first time.

 

Regards Hallvard

Message 4 of 16
Joe-Bouza
in reply to: hallvard_skrede

That sound really strange. You are not getting a sheet set either?

 

when you generate the cross section views the first page of the wizard has the selection for placement “draft” or plan production did you change that for plan production?

Joe Bouza
Did you find this post helpful? Feel free to Like this post.
Did your question get successfully answered? Then click on the ACCEPT SOLUTION button.

EESignature

Message 5 of 16

Yes it is strange.

 

No, I always use the "plan production", so that is not the cause.

If I don't use "plan production", I wouldn't get the automatic fitting and placement of section views within the borders of "viewport" in the layout as visible in the first screenshot.

Message 6 of 16
Joe-Bouza
in reply to: hallvard_skrede

Just trying to cover all bases.

 

can you share the file?

Joe Bouza
Did you find this post helpful? Feel free to Like this post.
Did your question get successfully answered? Then click on the ACCEPT SOLUTION button.

EESignature

Message 7 of 16
Joe-Bouza
in reply to: hallvard_skrede

Hmm. is the check box for all layouts in current drawing checked?

Joe Bouza
Did you find this post helpful? Feel free to Like this post.
Did your question get successfully answered? Then click on the ACCEPT SOLUTION button.

EESignature

Message 8 of 16

Ok, sure, here it is. 🙂 

Message 9 of 16

I cannot find such an option, where is it?

Message 10 of 16
Joe-Bouza
in reply to: hallvard_skrede

I don't have access to civil3d at the moment but you will see it  near the last page of the wizard

Joe Bouza
Did you find this post helpful? Feel free to Like this post.
Did your question get successfully answered? Then click on the ACCEPT SOLUTION button.

EESignature

Message 11 of 16
hallvard_skrede
in reply to: Joe-Bouza

No worries.

It's not so urgent.

Hmm, I still don't seem to find it. I added some "material" to the material list just to get the last dialogue options available too, but there's no such option there either.

 

Btw, here is the file where the sheet set was automatic, see the "dst-file". Hopefully I remember correct that this was initiated when I created the section view group. I didn't know of this tool before, so it doesn't make sense to me that I would make the sheet set from own initative...

 

Regards Hallvard

Message 12 of 16
Joe-Bouza
in reply to: hallvard_skrede

Hopefully IT will have me connected soon, and then I can give a look see

Joe Bouza
Did you find this post helpful? Feel free to Like this post.
Did your question get successfully answered? Then click on the ACCEPT SOLUTION button.

EESignature

Message 13 of 16
cwr-pae
in reply to: hallvard_skrede

Verify you are using a Section DWT with the viewport type set to section.

Message 14 of 16
hallvard_skrede
in reply to: cwr-pae

Yes, the viewport in the template is set to "Section" in "viewport type". 🙂 

Message 15 of 16
Joe-Bouza
in reply to: hallvard_skrede

My Civil3d is down for the day, unfortunately

Joe Bouza
Did you find this post helpful? Feel free to Like this post.
Did your question get successfully answered? Then click on the ACCEPT SOLUTION button.

EESignature

Message 16 of 16

No problem, if you check it out, please send an update 🙂 Thanks

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Rail Community


 

Autodesk Design & Make Report