CFD Forum
Welcome to Autodesk’s CFD Forums. Share your knowledge, ask questions, and explore popular CFD topics.

CFD Forum

Reply
Post 1 of 26
Accepted Solution

Installation Problem - Help me

875 Views, 25 Replies
06-30-2012 03:42 AM

i have istalled with stand alone licence

I installed Network licence manager

Have the two of you looked at the following Knowledge Base Article?

 

ADLM Startup Failure

My guess to the solution would be covered in this up and ready article:

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2012/06/autodesk-simulation-cfd-2013-crashes-at-startup.html

 

Also make sure that 'TabletInputService' or 'Tablet PC Input Service' is disabled in your services list in Windows.

 

-Royce

mh -

 

    Your issue is relattively common. From the flex license server log file we an see that you did not register all of your serials. You are missing the increment and package for the interface (Design Study Environment). Without this you cannot open the software.

 

 

 

Post 2 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 02:39 AM in reply to: hareesh.kalyan

I am also facing this exact problem. I installed Autodesk Simulation CFD 2013 as stand alone but when I start the application, the software seems to look for the network licence. FYI, the machine initially had LMTools installed for other Autodesk Software, I don't know if there is any relation to this. What might be the issue?

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 08:29 AM in reply to: ilyasramdzan

Have the two of you looked at the following Knowledge Base Article?

 

ADLM Startup Failure

Post 4 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 12:47 PM in reply to: hareesh.kalyan

thank you for the solution.Now I am able to activate the liscense.

 

but when launching cfd simulation it has stopped working.

 

please help me i actually need urgently

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 01:29 PM in reply to: hareesh.kalyan

The interface crashes? Or does it give an error?

 

You said when launching , are you launching a model frmo CAD to CFD? Or just opening the UI on its own?

 

Post 6 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 01:36 PM in reply to: apolo.vanderberg
the interface crashes.either i launch from solid works or launching by double clicking the icon autodesk simulation cfd 2013.

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 01:39 PM in reply to: hareesh.kalyan

Can you give me some details on the graphics hardware you're using?

When you installed this you did (for Vista / Win7) right-click and "Run as Admin" even if you are an Administrator?

 

Apolo

Post 8 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 01:42 PM in reply to: apolo.vanderberg
ya i did by right clicking. hardware: 4gb RAM, 1GB ATI graphic card,
Post 9 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 02:40 PM in reply to: hareesh.kalyan

My guess to the solution would be covered in this up and ready article:

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2012/06/autodesk-simulation-cfd-2013-crashes-at-startup.h...

 

Also make sure that 'TabletInputService' or 'Tablet PC Input Service' is disabled in your services list in Windows.

 

-Royce



Royce Abel

Technical Support Manager

Post 10 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-02-2012 11:41 PM in reply to: Royce_adsk

i couldnt resolve the issue.please help me. i have attached the image of the problem

Post 11 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-03-2012 02:29 AM in reply to: Royce_adsk

actually i unistalled the autodesk and then i again installed it.now its working fine

Post 12 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-03-2012 02:31 AM in reply to: apolo.vanderberg

thank you very much dude

Post 13 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-03-2012 07:55 AM in reply to: apolo.vanderberg

now the problem is when i am launching autodesk cfd simulation from solid works it is not even responding

Post 14 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-03-2012 08:05 AM in reply to: hareesh.kalyan

Could you post your log file?

 

It is located here

C:\Users\username\AppData\Local\Autodesk\Simulation CFD 2013\Simulation CFD.log

 

Thanks,

Royce



Royce Abel

Technical Support Manager

Post 15 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-03-2012 08:07 AM in reply to: hareesh.kalyan

When testing the launching from Solidworks follow these two steps first

 

1) Need to launch from a local drive.  Launching from the network can cause issues.

2) Test with something simple like a block first.

 

-Royce



Royce Abel

Technical Support Manager

Post 16 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-03-2012 08:16 AM in reply to: Royce_adsk
i sending the file.plese look into it thank you,
Highlighted
Post 17 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-03-2012 08:17 AM in reply to: Royce_adsk

i am sending the log file

Post 18 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-03-2012 08:39 AM in reply to: hareesh.kalyan

even though i try with the blocks, i couldnt launch it.

 

actually when launch the autodesk cfd simulation in active mode in solid works it is not responding.

Contributor mh
Post 19 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-04-2012 05:42 AM in reply to: hareesh.kalyan

Hi

Have tried to install and run CFD with other Adesk software. Tried everything you have mentioned here and start even a topic ( http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Cannot-initialze-License-manager-ADLM-startup-f... ) and did everything is mentioned there. Nothing works for me so PLEASE HELP:

Today I installed a new HD with fresh windows7 installation and first Software is CFD. I attach some pictures and logs please se if you can help me.

 

Contributor mh
Post 20 of 26

Re: Installation Problem - Help me

07-04-2012 05:43 AM in reply to: hareesh.kalyan

Hi again,

As you cad upload only 3 files here is the rest.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post