Duyurular
Attention for Customers without Multi-Factor Authentication or Single Sign-On - OTP Verification rolls out April 2025. Read all about it here.

Hardware Acceleration

Mustalli
Enthusiast

Hardware Acceleration

Mustalli
Enthusiast
Enthusiast

Merhaba,

Autocad 2012 de hardware acceleration kapalı durumda açamıyorum. Nvidia 740M ekran kartı kullanıyorum. Sorunun ekran kartı ile ilgili yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz?1.png

0 Beğeni
Yanıtla
1.969 Görüntüleme
9 Yanıt
Respuestas (9)

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Kırmızı ünlem işaretinde nedeni yazıyordur. Bunu paylaşabilirmisiniz?

Tahminim DirectX e bağlanamadığından bu seçenek pasif durumda..  

Autocad ve tüm bileşenlerini kaldırıp yeniden kurmanız gerekebilir.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

0 Beğeni

Mustalli
Enthusiast
Enthusiast

Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler.Kırmızı ünlem işaretinin üzerine geldiğimde hiç bişey yazmadı. Başka şekilde nasıl öğrenebilirim ünlem işaretinin sebebini? Autocadi bir çok kez kaldırıp kurdum ama sonuç hep aynı oldu malesef. DirectX e manuel olarak bağlamanın bi yolu var mıdır? 

0 Beğeni

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

DirectX'i Autocad'e manuel bağlama bir durum bildiğim kadarıyla söz konusu değil. Program otomatik olarak kendisini DirectX'e bağlar ve ve ekran kartının teknolojisini kullanır. Sorun yaşarsa ekran kartına bağlanmaktan ziyade kendi sürücülerinden devam etmesini sağlar.

Autocad'i kaldırdığınızı söylemişsiniz ama DirectX'i ve .NET uygulamalarını da kaldırdınız mı?

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

EESignature

Linkedln

0 Beğeni

Mustalli
Enthusiast
Enthusiast

DirectX ve .NET kaldırmadım çünkü nasıl kaldırabileceğimi bilemedim. İnternetten de baktım fakat bulamadım. Siz bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

0 Beğeni

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Denetim Masası \ Tüm Denetim Masası Öğeleri \ Programlar ve Özellikler

Bu bölüme girin. Yüklü olan programlarda Microsoft Visual C++ 20....... ile başlayan tüm programları kaldırın.

Bu eklentileri yeniden yüklemeniz gerektiğinde autocad yüklemesinde hata verir ise aşağıdaki linkte indirme linkleri mevcuttur.

https://knowledge.autodesk.com/search-result/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-remove-and-reinst...

- .Net Framework eklentilerini kaldırmak için aşağıdaki programı kullanın.

https://blogs.msdn.microsoft.com/astebner/2008/08/28/net-framework-cleanup-tool-users-guide/

- Detaylı bilgiyi aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-r...

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

EESignature

Linkedln

Mustalli
Enthusiast
Enthusiast

çok teşşekür ederim. Sonucu tekrar bildircem size.

0 Beğeni

Mustalli
Enthusiast
Enthusiast

Malesef sorun hala devam ediyor.

0 Beğeni

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor

Merhaba @Mustalli

Autocad 2012 win 10 ile ne yazıkki uyumlu değil probleminin kaynagı bu olabilir çünkü win 10 Direct x yazılımında 11 kullanıyoer olabilir Autocad 2012 Direxct x 9 ile uyumu daha iyidir

birde şu post taki işlemleri den belki çözüm olabilir

https://forums.autodesk.com/t5/autocad-turkiye/autocad-2015-donanim-hizlandirma-secenegi-aktif-olmuy...

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

0 Beğeni

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba,

Bahsettiğiniz sorunun maalesef bir çok sebebi olabiliyor...
Şu adresten: tıklayın. DirectX 9 indirerek sorununuza çözüm arayabilirsiniz. Daha sonra görselde ki ayarlardan Dx9 kullanımı için gereken ayarları yapınız.

directx9.png

1; Ekran Kartı modelinin sürümü ile uyumlu olmaması da sorun oluşturabiliyor. Sürücü yazılımını güncelleştirmeyi deneyebilirsiniz.

2; Bilgisayarım - Yönet - Aygıt Yöneticisi - Görüntü bağdaştırıcıları ayarlarına giderek birini devredışı bırakıp AutoCAD hardware acceleration ayarlarını gözlemleyin. Daha sonra diğerini deneyin.

0 Beğeni