Civil 3D feature line nesnesine eklenen label'da 3D toplam uzunluğu nasıl yazdırabilirim?

Civil 3D feature line nesnesine eklenen label'da 3D toplam uzunluğu nasıl yazdırabilirim?

sign_in
Participant Participant
583 Görüntüleme
3 Yanıt
Mesaj 1 / 4

sign_in
Participant
Participant

merhaba,

civil 3d feature line nesnesine eklenen label da 3D uzunluğu nasıl yazdırabilirim?

fikri olan var mı?

edit: toplam 3 boyutlu uzunluğu yazdırmak istiyorum. 

yani pek çok kırık nokta vertex olan bir feature line toplam 3 boyutlu uzunluğu uzunluğu.

nesneler şuan feature line ama 3d polyline halinde de olabilir.

@sign_in 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "3D Length label Feature Lines"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
584 Görüntüleme
3 Yanıt
Replies (3)
Mesaj 2 / 4

CemilYuksel
Advocate
Advocate

Merhaba,

Feature Line objeler üzerine 3d uzunluk yazdırmak mümkündür. Ekli dökümanda detaylı anlatım bulunmaktadır. Diesel Expression fonksiyonunda kullanılan formül aşağıdadır.

SQRT((({General Segment End X}-{General Segment Start X})^2+({General Segment End Y}-{General Segment Start Y})^2+({General Segment End Z}-{General Segment Start Z})^2))

İyi Çalışmalar dilerim.

Mesaj 3 / 4

sign_in
Participant
Participant

@CemilYuksel bey çok teşekkürler. kaynak çok güzel ve emek harcanmış.

Fakat mesajımı yeniden okudum ve istediğimi tam anlatmamış olduğumu gördüm ve düzenledim.

istediğim şey 3 boyutlu toplam uzunluğu label, text attributes yada herhangi bir şekilde çizimde gözükecek şekilde oluşturmak.

sign_in_0-1669105858986.png

sign_in_0-1669106284178.png

burada nesne 2D ~291 metre, 3D ise ~651m.

bunun gibi dosyadaki her bir nesnenin 3D toplam uzunluk değerini tek bir yazı ile göstermek istiyorum.

General Overall Length ile uzunluk ekleyebiliyorum ama sadece 2D değeri veriyor.

Mesaj 4 / 4

CemilYuksel
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Merhaba,

Her bir parça ayrı ayrı obje olarak tanındığından toplam uzunluğu veren bir label maalesef yok.

iyi çalışmalar