AutoCAD'te Yazı Sitili Değiştirme

ilaydautocad
Participant Participant
13.696 Görüntüleme
2 Yanıt
Mesaj 1 / 3

ilaydautocad
Participant
Participant

Merhabalar,

Bazı proje firmalarımızın neden kendine özgü yazı fontları var anlamıyorum. Autocad yazı fontları yeterli değil mi? 

Soruma gelirsek;

Elimde 100 paftalık dwg projesi var.  Her paftada da yaklaşık 10 adet farklı yazı fontu var. Bu fontlar bende olmadığı için bazı karakterler ? işaretli gözüküyor. Tek tek her paftayı açıp bu fontları times new roman yapıp kaydedip çıkıyorum. 

Ben hepsiyle tek tek uğraşmak istemiyorum. Bu fontlara aynı isimle kaynak gösterip, kaynağı da times new romanla aynı yapmak istiyorum. Nasıl yaparım bunu?

Şimdiden teşekkürler.

@ilaydautocad 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Yazı Sitili Değiştirme"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
13.697 Görüntüleme
2 Yanıt
Replies (2)
Mesaj 2 / 3

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @ilaydautocad 

Autocad'in fontları yeterli mi? değil mi? sorusuna cevap vermek istemiyorum. Bende kendime özgü farklı font kullanan birisiyim 🙂

Windows fontlarında Türkçe karakter sorunu yok ancak, Shx uzantılı Autocad fontlarında Türkçe karakter desteği sağlayan font kullanmak gerekiyor. 

Sorunuza gelince;

Autocad her dosya açılışında yazı stillerini tek tek okur ve kullanılan font var ise, bunu ekrana yansıtır. Eğer bu fontu bulamaz ise, Alternate Font File kısmında tanımlı fonta çevirir. Bu fontu değiştirdiğinizde otomatik olarak bulunamayan fontları istediğiniz fonta dönüştürebilirsiniz.

OP komutunu çalıştırın ve resimdeki simplex.shx seçeneğini değiştirip kaydedin.

Autocad'i yeniden başlatın. 

Mehmet_Demiryurek_0-1669018602731.png

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

Mesaj 3 / 3

ilaydautocad
Participant
Participant

Tam aradığım cevap. Yardımınız için teşekkürler 🙂