AutoCAD'te 3b çalışma masası tasarımı

bulent-ozel33
Advocate Advocate
1.246 Görüntüleme
3 Yanıt
Mesaj 1 / 4

bulent-ozel33
Advocate
Advocate

Epeydir b3 tasarım yapmadım! ve bir çalışma alanı tasarladım. 2b 3b yapmayı seviyorum ve merakım var benim! biraz daha 2b çizimler verdim!  Bilmiyorum uğraşıyorum ve öğrenmeyi seviyorum işte!

@bulent-ozel33, konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "3b Çalışma masası!"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.247 Görüntüleme
3 Yanıt
Replies (3)
Mesaj 2 / 4

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Selam @bulent-ozel33 

Şu ana kadar ki paylaşımlarından en beğendiğim çizim bu olsa gerek 🙂

Tebrik ederim. Bayağı güzel çizmeye başlamışsın.

Dikkatimi çeken şeyleri ileteyim.

Klavye bakış açısına göre masanın üstündeymiş gibi görünse de aslında havada duruyor. Bakış açısını değiştirdiğinde fark edeceksin.

Masa modelinde içiçe geçen kısımlar var. Bunlara dikkat etmelisin.

Masanın yanındaki sanırım hoparlör. Ön kısmında hatch yaparak aslında görsel olarak doğru olanı yapmışsın. Ancak materyal atamaya başladığında bu hatch'in bir anlamı kalmayacak.

Bu modele en yakın zamanda materyal atanmış ve render alınmış halini de görmek isteriz.

Başarılar...

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

Mesaj 3 / 4

bulent-ozel33
Advocate
Advocate

bilmiyorum bir şeyler:1 Klavye, ekran ve faresi yerini verdim. 2. Duvar ve zemim, oda yerini verdim! Yanız, 3boyutlu nasıl etiket  verebilirim? Mesela: b3 Tasarım yapa Bülent Özel.

0 Beğeni
Mesaj 4 / 4

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Selam bülent.

Çiziminde yine klavye ve ekran yerinde sorun vardı. Bunu düzeltip ekte gönderdim. Bi de ekranın çok küçük kalmış. 2 kat büyüttüm.

Materyalleri vermişsin. Güzel olmuş. Ancak mapping ayarlarını yapmamışsın.

Mapping dediğim, model üzerine atanan materyalin orantısı ayarlamak demektir. Örneği zemine parke atamışsın ancak scale oranı çok büyük olduğundan anlaşılmıyor.

3B etiket dediğin, yazıyı 3d şekilde görmek ise, Autocad'de bu işlem birazcık zahmetli.

- Boş bir dosya tercihimdir. Boş bir dosya açıp arial yada içi dolu bir yazı stili ile istediğin yazıyı yaz.

- Bu yazının tamamına olabildiğince yaklaş. Mouse tekerleğine çift tıklayabilirsin.

- TXTEXP komutu ile bu yazıyı patlatıp çizgi haline dönüştür.

- EXTRUDE komutu ile bu yazıya yükseklik kazandır.

- 3DROTATE komutu ile yazıyı Z ekseninde döndür.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln