AUTOCAD GROUP SORUNU

AUTOCAD GROUP SORUNU

cansuavsar32
Participant Participant
5.588 Görüntüleme
13 Yanıt
Mesaj 1 / 14

AUTOCAD GROUP SORUNU

cansuavsar32
Participant
Participant

Merhabalar, autocad'de group yapamıyorum. Block yapabiliyorum ama group olmuyor.  Nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz ? 

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
5.589 Görüntüleme
13 Yanıt
Replies (13)
Mesaj 2 / 14

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @cansuavsar32 

Group (G) komutu ile grup yapıyorsanız muhtemelen GroupOff durumu yüzünden grup olarak göremiyorsunuzdur.

CTRL+SHIFT+A tuşlarına basın. Bu komut nesnelerin grup halinde seçilebilir olup olmayacağını kontrol eder.

Farklı bir durum var ise, biraz daha detay paylaşırmısınız?

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

Mesaj 3 / 14

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni
Kabul edilen çözüm

Merhaba @cansuavsar32 

Probleminizle ilgili @Mehmet_Demiryurek tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

Mesaj 4 / 14

cansuavsar32
Participant
Participant

Çok teşekkürler. Düzeldi sorunum

0 Beğeni
Mesaj 5 / 14

akturkproje
Explorer
Explorer

Hocam selam sizin dediğiniz CTRL+SHİFT+A  komutunu aktif hale getiriyorum ; hiç bir nesne gruoup yapsam da group olmuyor . Yine CTRL+SHİFT+A yapıyorum bu sefer de bir nesne seçince tüm projeyi seçiyor ve ungroup olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

0 Beğeni
Mesaj 6 / 14

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Merhaba @akturkproje 

CTRL+SHIFT+A tuşları çizim içerisinde Group yapılmış ise, bunların toplu bir şekilde seçilmesini sağlar. 

Bu tuşları kullandığınızda komut satırında  <Group on> yada  <Group off> ifadelerini göreceksiniz.

<Group on> gördüğünüzde komut girmeden herhangi bir nesneyi seçin. Seçilen nesne bir gruba dahil ise, gruba dahil tüm nesneler seçilecektir.

Çizimde birden fazla grup var ise bunları tek tek gruptan çıkarmalı ve işlemi sağlıklı bir şekilde yeniden yapmalısınız.

UNG (Ungroup) komutu ile çizimi seçin. Seçtiğiniz nesneler group yapılmış ise group iptal edilecektir.

Yada tek tek uğraşmak yerine aşağıdaki lispi kullanarak çizim içindeki tüm gruplar tek seferde iptal edilecektir.

(defun c:UGA ()
  (vlax-map-collection
    (vla-get-groups
      (vla-get-activedocument (vlax-get-acad-object))
    )
    'vla-delete
  )
  (princ "\nTüm gruplar kaldırıldı...")
  (princ)
)

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

EESignature

Linkedln

Mesaj 7 / 14

akturkproje
Explorer
Explorer

Hocam şöyle ; Group ''On'' olduğu zaman tüm nesneler seçiliyor ve '' Ungroup'' seçeneğine tıklanmıyor . Fakat Group ''Off'' olduğu zaman ise nesneler'in kilidi açılıyor ama ne kadar Group yapsam da olmuyor .

0 Beğeni
Mesaj 8 / 14

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Mesajınızı okuduğumda sanırım komutun çalışma prensibinde bir yanlış  anlaşılma olmuş gibi algıladım.

CTRL+SHIFT+A komutu group yapılmış nesnelerin tek defada seçilebilmesini sağlayan bir kısayoldur.

Ungroup seçeneğine tıklanmıyor derken bunu anlamadım? Mümkünse video çekip gönderebilirmisiniz?

Resimde bir çizimi group yaptım ve bu kısayolu kullanarak on/off seçeneklerine göre nasıl seçildiğini gösterdim.

GroupOn olduğunda dörtgeni seçtiğimde tüm çizim seçilir ve group olduğunu belirten dış bir görsel çerçeve içinde belirtilir.

GroupOff olduğunda ise dörtgeni seçtiğimde sadece kendisi seçilir.

GroupOff olması grup'un iptal olduğu anlamına gelmiyor. Sadece görsel olarak seçilebilir olduğunu göstermiyor.

Mehmet_Demiryurek_1-1703505225547.png

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

EESignature

Linkedln

0 Beğeni
Mesaj 9 / 14

akturkproje
Explorer
Explorer

(Videolarımda görüntüle)

0 Beğeni
Mesaj 10 / 14

akturkproje
Explorer
Explorer

Hocam sorun video şeklinde görüntülenmiştir.

0 Beğeni
Mesaj 11 / 14

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Group komutunu kullanırken imleç üzerinde bir uyarı görüyorum. Video net olmadığı için okuyamadım. Bu iletide ne yazdığını söylermisiniz?

Bir de önce nesne seçimi yapıp sonra komutu kullandığınız için PICKFIRST değerinin 1 olduğundan emin olun.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

EESignature

Linkedln

Mesaj 12 / 14

akturkproje
Explorer
Explorer

Hocam imleç üzerinde yazan yazı ''Specify opposite corner of'' . Ve group yapacağım nesneyi komple seçip sağ tıklayıp group yap seçeneğine tıklayınca aşağıda çıkan yazılar da görseller de olan yazılardır. 2 Fotoğraf var.

0 Beğeni
Mesaj 13 / 14

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

İletide bu seçilen nesnelerin zaten bir grup yapıldığını belirtiyor.

CTRL+SHIFT+A tuşlarına bastığınızda yada PICKSTYLE değerini 1 yaptığınızda bu nesneler grup halinde hareket edecektir.

Üst üste yapılan grupları tek tek ungroup yapmak biraz zahmetli olur. Önceki mesajımda paylaştığım lispi kullanarak çizimdeki tüm grupları iptal edebilirsiniz.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

EESignature

Linkedln

0 Beğeni
Mesaj 14 / 14

akturkproje
Explorer
Explorer

Hocam grupları iptal ettikten sonra yapamadığım şeyleri kolayca yaptım. Ve group yapmak istediğim nesneyi seçip group yapma işlemini de yaptım.