AutoCAD .dxf Dosyalarımı Açamıyorum

Anonymous
Uygulanamaz
6.834 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba arkadaşlar,

Ekte bilginize sunduğum .dxf dosyalarım gördüğünüz gibi bir bozulma yaşamıştır ve nedenini bilmiyorum. Bu dosyalarımı nasıl açabilirim veya düzeltebilirim.

Dosya uzantılarım orjinalinde ".dxf.encrypted" şeklinde görünmektedir fakat bu uzantıyla forumda paylaşım yapamadığım için kaldırdım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. 

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
6.835 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

TuncayBAKKAL01
Advisor
Advisor
Dosyalarınız herhangi bir program ile şifrelenmiş olabilir mi? Bazı zararlı yazılımların dosya içeriklerini benzer şekilde bozduğu ve özellikle office ve cad dosyalarını bozduğu bilgisi paylaşılmıştı. Bu dosyalar bilgisayarınızda var olan dah önce çalışan dosyalar mı?

TuncayBAKKAL

AutoCAD Eğitmeni ve Danışmanı
AutoCAD ve Fusion 360 Görsel Eğitim
Fusion 360 Kitabı Çıktı!
http://www.tuncaybakkal.com
Instagram: @tuncay_bakkal

0 Beğeni
Mesaj 3 / 5

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba, 

Evet bu dosyalarını daha önceden çalıştırabiliyordum. 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 5

Anonymous
Uygulanamaz

Yine Merhaba Tuncay Bey,

Dosyalar daha önceden çalışan dosyalardı(1 ay önce oluşturulmuştur). Bilgisayarda güncelleme olmadı fakat AUTODESK programlarının 2016 versiyonu kurulumu yapıldı yaklaşık 1 ay önce kadar onun haricinde bir yazılım yüklenmesi olmadı.

Bu arada şirketimiz de bulunan bilgisayarlarda maille gelen bir virüs söz konusu, bizde bilgisayarlar  ağ yolu ile birbirine bağlantılı olduğu için bir bilgisayara gelen virüs hemen hemen hepsine bulaştı. Size gönderdiğim .dxf uzantılı dosyalar yaklaşık olarak 20.000 adet ve bunun %10’u bu şekilde bozuldu. Bu arada geri kalanının bozulmaması için nasıl bir önlem almamızı tavsiye edersiniz. Verdiğim rakamın 2-3 katı da Inventor ve AutoCAD dosyalarımız mevcut bu dosyalar da şimdilik bir bozulma yok fakat olma ihtimali de yüksek.

Yardımlarınızı bekliyorum.

0 Beğeni
Mesaj 5 / 5

TuncayBAKKAL01
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Acil aksiyon olarak, tüm pc ler ağdan koparılmalı ve önemli dosyalar bir depolama cihazına aktarılmalıdır.Devamında sisteminizi antimalware ile bir taramanızı öneririm. Bu aşamada tüm PC ler ağdan koparılmış olmalıdır. Tarama bitmeden hiç bir PC ağa bağlanmamalıdır. Devamında (Benim Önerim, Eset Smart Security) antivirüs yazılımı ile (İstenmeyecek türde olabilecek nesneleri dahil et seçeneği ile) taramayı derinleştirmelisiniz.

Dosyaların kurtarılması konusu ise, sistemde bulunan tüm etkilenmiş dosyaları listeleyin ve ilk değiştirme tarihini bulun. Bu tarih büyük ihtimalle virüsün bulaştığı tarihtir. Sistemini geri yükleme yolu ile bu tarihten önceye çekmeyi deneyin.

TuncayBAKKAL

AutoCAD Eğitmeni ve Danışmanı
AutoCAD ve Fusion 360 Görsel Eğitim
Fusion 360 Kitabı Çıktı!
http://www.tuncaybakkal.com
Instagram: @tuncay_bakkal