AutoCAD'de nokta yakalama modu sorunu

Anonymous
Uygulanamaz
172.573 Görüntüleme
11 Yanıt
Mesaj 1 / 12

Anonymous
Uygulanamaz

arkadaşlar öncelikle merhaba 

benim sorunum bir çizgi üzerinde çizim yapmak istediğimde ya mid point ya end point cursörümü ufacık bir mause hareketiyle algılıyor ve eklediğim görüntüde a ya da ve b çizgisini çizmek istediğim zaman mid point ya da end pointe tıklamış oluyorum şunu belirtmeliyim ki elbette a ve b çizgisini çizebilirim ancak cursörü çizgiden uzaklaştırmam gerekiyor bu işlem yoğun projelerde zaman kaybettiriyor bu duruma çözüm olarak 'apperture box size'
gösterilebilir ancak bu cursör çizginin üzerinde iken bi anlam kazanmıyor yine aynı problem devam ediyor....

@Anonymous 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "NOKTA YAKALAMA MODU SORUNU"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
172.574 Görüntüleme
11 Yanıt
Replies (11)
Mesaj 2 / 12

TuncayBAKKAL01
Advisor
Advisor

Merhaba,

Böyle durumlarda sadece kullanmak istediğiniz nesne kenetleme komutunu kullanabilirsiniz. Örneğin, çok karmaşık bir resim içinde daire kenar noktasını yakalamak isterseniz, Line komutu içinde iken qua yazarak space tuşuna basarsanız tüm kenetler devre dışı kalır ve sadece daire yada yayların qua noktası kenetlenir. Yada sadece end yazarak tek keneti devreye alabilirsiniz. Komutları tek tek ezbere bilmiyor iseniz Line komutu içinde iken shift tuşu basılı iken mouse sağ tuşuna basın ve açılan pencereden tek bir kenet seçin. İlk başta zaman alıcı gibi olsa da el alışkanlığı kazandığınız da daha hızlı erişim sayğlayabilirsiniz.

TuncayBAKKAL

AutoCAD Eğitmeni ve Danışmanı
AutoCAD ve Fusion 360 Görsel Eğitim
Fusion 360 Kitabı Çıktı!
http://www.tuncaybakkal.com
Instagram: @tuncay_bakkal

0 Beğeni
Mesaj 3 / 12

Anonymous
Uygulanamaz

ilk önce öneriniz için teşekkürler ancak öneriniz yavaşlık kaygımı çözmemektedir. bahsini ettiğim konunun bir çözümü var fakat unuttum. sonuç olarak derdimin çaresi olduğunu belirtmek isterim.

0 Beğeni
Mesaj 4 / 12

TuncayBAKKAL01
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Aperture komutu ile osnap boşluk ayarlarını 1 ile 50 arasında daha düşük bir değere ayarlayarak çözmenizi önerebilirim. Ancak her proje de bu ölçüyü yeniden belirlemeniz gerekebilir.

TuncayBAKKAL

AutoCAD Eğitmeni ve Danışmanı
AutoCAD ve Fusion 360 Görsel Eğitim
Fusion 360 Kitabı Çıktı!
http://www.tuncaybakkal.com
Instagram: @tuncay_bakkal

Mesaj 5 / 12

Anonymous
Uygulanamaz

Tuncay hocamızın söylediği gibi sorunun çözümü "Aperture size".

Aperture yazın komut satırına değer 10 gelir. Bunu değiştirmeniz gerekecek.

0 Beğeni
Mesaj 6 / 12

Anonymous
Uygulanamaz

Aynı sorun ben de de oldu. AUTOCAD de en alt panelden snap moda sağ tıklayıp Grid snap yerine polar snap işaretledim ve düzeldi

Mesaj 7 / 12

Anonymous
Uygulanamaz

TEŞEKKÜR EDERİM sizin sayenizde kafamın ağrısı geçti resmen

Mesaj 8 / 12

Anonymous
Uygulanamaz

Allah razı olsun sizden ben de kasıyor ından yapıyor diye öyle yapmaya çalışıyordum çok yardımcı oldu. 😄

Mesaj 9 / 12

Anonymous
Uygulanamaz

on numara adamsın

0 Beğeni
Mesaj 10 / 12

dilsahzumrut00
Community Visitor
Community Visitor

Öncelikle merhaba 

Benim sorunum nokta yaklama ama osnap ayarlarıyla alakalı değil mesela bir çizgide bir yeri yakalamak istiyorum (nearest açık olmasına rağmen ) çizgininin etrafında gidip geliyor ama çizgiye basmıyor . mesela çizgiyi uzatacam ortho açık da olsa kapalı da olsa düz gitmiyor.

Mesaj 11 / 12

ihkizilay
Community Visitor
Community Visitor

merhaba aynı sorunu yaşıyorum da çözebildiniz mi acaba bunu bana bayağı bir vakit kaybettiriyor çizime başlarken bir sıkıntı yoktu detaylar eklendikçe böyle yapmaya başladı

0 Beğeni
Mesaj 12 / 12

aliitilkii
Community Visitor
Community Visitor

bendede aynısı oluyordu.osnapta nearest snapi kapattım düzeldi

0 Beğeni