AutoCAD – Tüm Ürünler – Türkçe
Tüm AutoCAD ürünleri için Autodesk AutoCAD forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler AutoCAD ve araçlarıyla ilgili konuları keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

AutoCAD'de 255.255.255 kodlu rengin output rengini değiştiremiyorum

1 YANIT 1
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
murat.ersan254
479 Görüntüleme, 1 Yanıt

AutoCAD'de 255.255.255 kodlu rengin output rengini değiştiremiyorum

Elimde bir çok dosya var ve maalesef beyaz renk olan 255 kodlu renk yerine beyazın bir başka tonu olan 255.255.255 kodlu renk kullanılmış. Bu sebeple çıktı ayarını değiştirip, 255.255.255 kodlu rengin çıktısını herhangi başka bir renk yapmak istiyorum. Ama listede sadece tam sayılı kodlar var. 255.255.255 kodlu rengin çıktı rengini nasıl değiştirebilirim?

Başka bir yöntem olarak da 255.255.255 renkli bütün objeleri seçmek istiyorum ama hiç bir selection komutunda yine ara renk olan 255.255.255 rengini seçemiyorum. Nasıl seçebilirim ?

In English:
I have lots of files in which the color 255.255.255 is used instead of the color 255. And this color doesn't show on outputs. This 's why I want to change the output property and change the output color of the color 255.255.255 in another color. But in the list in the attachment, only integer numbers are shown. How can I change the output color of the color 255.255.255 ?

As another way, I want to change all the objects with the color 255.255.255 but with none of the selection commands, the color 255.255.255 whose code is not an integer number, cannot be selected. How can I select the objects with the color 255.255.255? 

@murat.ersan254 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "255.255.255 kodlu rengin output rengini değiştiremiyorum

1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2

Merhaba @murat.ersan254 

Layer renklerinde RGB kodu kullanılmış ise baskı alırken kalem kalınlıklarında CTB kullanamazsınız.

Ctb dosyası 255 ana renk kodlarını kullanarak baskı alınmasını sağlar.

Bu tür dosyalarda STB baskı sistemi kullanılmalı.

Detaylı bilgi isterseniz yapmanız gereken tüm aşamaları yazabilirim.

İkinci sorunuzda belirttiğiniz rgb rengine sahip nesnelerin seçimi için QSELECT komutunu kullanabilirsiniz.

Bu seçim ile rgb yerine IndexColor renklerinden birini seçmeniz baskı işiniz kolaylaştıracaktır.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report