Acad dosyası ve bak dosyası için sorular

ece.alkan
Contributor Contributor
1.477 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

ece.alkan
Contributor
Contributor
Merhaba benim iki adet sorum var. 

1- Autocad'e kılavye kısayolları için hazır bir acad dosyası eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirm?

2- Bak dosyaları save edilirken hata çıkıyor. Aşağıya ekran görüntüsünü ekledim.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekran Alıntısı.PNG

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.478 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Merhaba @ece.alkan 

İlk sorunuzu anlayamadım. Kısayolları için acad dosyası oluşturmak ne demek?

Autocad'de kısayol hazırlamak icin acad.pgp dosyasını düzenlemek gerekir. Manage sekmesinde Edit Aliases kısmından erişebilirsiniz.

Buna ek olarak lisp dosyası hazırlanarak her komuta yeniden bir kısayol hazırlanıp istediğiniz dosyada yükleyebilir ve yeni kısayolları aktif edebilirsiniz.

Sanırım sizin istediğiniz bu ikinci yol.

Eğer böyle ise geri dönüş yaparsanız bu lisp dosyasının nasıl hazırlanacağı konusunda bilgi vereyim.

Diğer sorunuza gelince, bak dosyasını açmadan evvel uzantısını dwg yapmalısınız. Eğer uzantısını göremiyorsanız ;

Görev çubuğundaki arama kutusuna dosya gezgini yazın ve arama sonuçlarından Dosya Gezgini'ni seçin.

Görünüm'ün altındaki Dosya Gezgini'nde yer alan Göster/gizle grubundan Dosya adı uzantıları onay kutusunu seçin.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

Mesaj 3 / 5

ece.alkan
Contributor
Contributor

Merhaba ilk soruyu hallettim. Ancak ikincisini dediğiniz gibi yaptım halledemedim. Bak dosyalarını dwgye çeviremiyorum. Autocadde çalışırken bak klasörü açılacağına Internet Explorer olrak otomatik dosya oluşturuluyor.

Birlikte aç'la alakalı bir durum olabilir mi?

0 Beğeni
Mesaj 4 / 5

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Bak dosyasının olduğu klasörü açın.

Resimde gösterdiğim seçeneği işaretleyin.

Dosya adının devamında ***.bak göreceksiniz. BAK uzantısını silin ve yerine DWG yazın.

Mehmet_Demiryurek_0-1710847195724.png

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

Mesaj 5 / 5

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @ece.alkan 

Probleminizle ilgili @Mehmet_Demiryurek tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni