Ölçü Ayarı Nasıl Kaydedilir

Anonymous
Uygulanamaz
26.082 Görüntüleme
19 Yanıt
Mesaj 1 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

ölçülendirme ayarımı kendime göre ayarladıktan sonra kaydedip çıkıyorum bu kaydetme sadece o dosyada geçerli oluyor oysaki hazır çizilmiş dosyalarımı açıp onlardan ölçü alacağım zaman benim ayarlarımın hepsi kayboluyor. Kendime göre yaptığım ayarları hangi autocad dosyasını açarsam açayım görmek istiyorum bunun bir yolu var mıdır?

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
26.083 Görüntüleme
19 Yanıt
Replies (19)
Mesaj 2 / 20

ceyhunhurcan
Advisor
Advisor

Merhaba Mehmet;

Genelde  her açtığın yeni dosyaya ayarları getirmek istemen normal, ama şöyle düşün her proje ölçeği farklı olabilir  bu yüzden örneğin a projesi için ayar oluşturdun , yeni bir proje açtığında yapacağın şey  daha önceki dosyadan çizilmiş bir örnek almak , böylelikle match properties yaptığında rahatca senin belirlediğin ayarda olabilir . layer vs de bu şekilde çağırma yöntemi kullanıyoruz genelde.basit ve oldukça kullanışlı   🙂

başka bazı yöntemler olabilir ama en çok bu yöntem kullanıyor diyebilirim.

kolay gelsin.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.

Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant
http://ceyhunhurcan.com
Facebook | Twitter | Linkedin

Mesaj 3 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

ben boş bir autocad sayfasında toolbarların dizilişinin olcü ayarlarının vs bütün kişisel ayarlarımı yapıp ve bunu kaydetip hazır cizilmiş olan dosyalar açtığımda bunları çağırmak yerine autocad acılırken bu şekilde açılmasının yolunu öğrenmek istiyorum. Bu şekilde açılmasının bir yolu var mıdır? 

Mesaj 4 / 20

ceyhunhurcan
Advisor
Advisor

tabiki de var;  örneğin tüm ayarlarını yaptın options vs. dahil. daha sonra  SAVE CURRENT AS kısmı ile kendi  ismini belirleyebilirsin 

bu şekilde de her açılışta senin  workspace'in olur.

11.pngi

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant

Mesaj 5 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba Ceyhun,

oncelikle teşekkür ederim ilgin için yalnız bunu uygulamama ragmen yeni açtığım sayfada kendi kaydettiğimi açıyorum ama ayarlarımı getiremiyorum bunun bir sebebi olabilir mi yoksa atladığım birşeyler mi var...

0 Beğeni
Mesaj 6 / 20

ceyhunhurcan
Advisor
Advisor

merhaba  bendeki ekran görüntüsü bu şekilde , tekrar kontrol et istersen .

eğer olmazsa yarın gün içinde  bilgisyardan bakabilirim. 

12.PNG

Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant

Mesaj 7 / 20

ceyhunhurcan
Advisor
Advisor

Merhaba Diğer iikinci bir yöntem ise, sabah pc deb baktım.

Tüm ayarlarını yaptın ölçü stili, layer,antet , renk vs.   autocad de bundan sonra hangi dosyayaya kayıt ve hangi dosya ile açılacağını anlatman gerekir.

Bunun için yapman gereken;

Programı açtığında hangi dwt uzantılı dosya ile açıldığı önemli. genelde  autocadiso ile açılmaktadır.  tüm ayaralrı yaptıktan sonra yine aynı isimle veya isim farklı olabilir. template bölümünden  farklı kaydetmeliyiz.  FİLE menüsü içerisinde yer alan Save As kısmını seçiyoruz. oradan sa en alttda yer alan files of type den dwt yi seçiyoruz. yeni oluşturduğumuz template yani dwt dosyasını buraya kaydediyoruz.  bundan sonraki süreçte her open dediğimizde istediğimiz Autocadiso  ile açılacaktır. 

kısaca ; bir dwt dosyası yani template yapıyoruz. bu dosyayı ya da açılışa kaydetiyoruz.

umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin

Capture.PNG

Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant

Mesaj 8 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

Merhablar

bu dediğin yöntemi yaptıgında kendin açtığın yeni dosyalarda kaydettiğin isimle açarak ayarlarını getiriyosun doğrudur ama başkası tarafından çizilmiş hazır dosyları açtığın zaman o dosya kendi ayarlarında açılıyor. Başkaları tarafından Hazırlanmış dosyaları açarken kendi ayarlarımı getiremiyorum. Büyük ihtimalle dediğin ilk yöntem bunun için ama orda atladığım bişeyler olmalı onu gerçekleştiremedim. 

Mesaj 9 / 20

ceyhunhurcan
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Başka bir yöntem malesef yok, bu şekilde yapılıyor. senin oluşturmadığın dosya da senin ayarların gelmesini beklyemezsin.

bu yöntem senin sorunun cevabıdır. yada ilk söylediğim eğer başkasının dosyalarında senin ölçü ayarlarım ve layer gibi konuların gelmesini istiyorsan.

yapacağın durumu da yazdım. kendini copy alıp diğer dosyadan örneğin yazı layer ölçü vs. bundan sonra da onları tanımlamak olur.

bu konu için benim yapabileceğim bu kadar .

Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant

Mesaj 10 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

Teşekkür ederim ilgin alakan için saolasın...

Mesaj 11 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

Ceyhun Bey  yanıtınız için teşekkürler. bende takip ediyordum.

0 Beğeni
Mesaj 12 / 20

Anonymous
Uygulanamaz
Çok güzel bir noktaya değindiğiniz için teşekkürler.
0 Beğeni
Mesaj 13 / 20

ceyhunhurcan
Advisor
Advisor

@Anonymous ve @Anonymous ve @Anonymous  rica ederim. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant

Mesaj 14 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

emeğiniz için çok teşekkür ederim.

0 Beğeni
Mesaj 15 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

Başkasından aldığın bir projeye kendi ayarlarını Design Center ile getirebilirsin.

Ctrl+2 kısayoludur.

+Özelliklerinin olmadığı projeyi yada çalışmayı aç,

+Design center komutunu çalıştır ve panel açılsın,

+Özelliklerini kaydettiğin .dwg yada .dwt dosyanı sol taraftaki "Folder list" den ulaş, seç,

+Buradan hangi özelliği dosyaya aktarmak istiyorsan (mesela "Ölçülendirme ayarların) konu başlıklarına giriyorsun

+Oluşturduğun özellikleri ekranda göreceksin, tut sayfaya sürükle.

+Özelliklerin ayarların stillerin o projeye aktarıldı...

design center.jpg

Mesaj 16 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

Autocad hakkında internetten edindiğim en değerli bilgi teşekkürler büyük bir zahmetten kurtardı her açtığımda antet çizip layer ayarlarını yapmaktan usanmıştım.

0 Beğeni
Mesaj 17 / 20

serkancavuslar
Collaborator
Collaborator

Selam

AutoCAD programında,

Daha önceden yapılan Layer, Dim, Text, vs.. Tüm Style bir Template dosyasında bir araya getirile bilir ve default her açılan dosyada bu özellkler ile getirile bilir,

Purge  ve sonrasında kullanılmayan nesneler silineceği için yapılan temlete insert ile mevcut dosyaya çağırıla bilir veya durumu dahada basite indirgemek için,

yine aynı temlate AutoLisp ile örneğin sss_Style_Yükle diye bir komut ile de Style lerin tamamı tek seferde pratik ve kolay bir şekilde yüklenmesi sağlanmış olur.

Serkan ÇAVUŞLAR

Serkan ÇAVUŞLAR
CplCAD / Türkiye
0 Beğeni
Mesaj 18 / 20

Anonymous
Uygulanamaz

@ceyhunhurcan hocam merhabalar 

Aynı sorun bende de var dedıgınız gıbı yapıyorum workspace kaydedıyoruz ancak farklı bı proje actıgımda olculendırmek ıstedıgımde olculer kuculuyor vs eskı halıne donuyor konu hakkında rıca etsem bılgısayarıma baglanıp yardımcı olabılırmısınız 0533 302 36 25

0 Beğeni
Mesaj 19 / 20

ugurtarla
Community Visitor
Community Visitor

merhaba ben şunu sormak istiyorum. bir çizim esnasında dimension ile bir ölçü çiziyorum yazı boyutu ok boyutu gibi unsurları ayarlıyorum sonra yeniden başka yeri ölçülendirdiğimde yaptığım ayarlar sıfırlanıyor yeniden ayar yapmam gereekiyor. her öçülendirmeye böyle tek tek ayar yaparsak işimiz var:)

yokmu bu ayarları kaydetmenin yolu.

0 Beğeni
Mesaj 20 / 20

acad_instructor
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

AutoCAD'de yeni bir çizime başlarken şahsi veya firmasal normların tümü bir defalık muntazam yapılır.

Bu ayarlar (Ölçü/Yazı Stili, katman, vs.) tamamlandığında o dosya normal bir DWG olarak değil de

SAVEAS kutusundaki FILES of TYPE listesinden DWT seçeneği tıklandığında

açılan klasör içine yeni bir isim verilerek kaydedilir.

Bu artık sizin şablon dosyanızdır.

Şablon dosya, eliniz ayağınızdır.

Yeni çizime başlarken START DRAWING başlığı altındaki TEMPLATES seçeneği tıklanır.

Şablon dosyanız listede görülür.

Ona bir kez tıkladığınızda en hızlı ve doğru yöntemle yeni bir çizime başlamış olursunuz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ

0 Beğeni