Neden AutoCAD öğrenmeli?

Neden AutoCAD öğrenmeli?

Anonymous
Uygulanamaz
2.739 Görüntüleme
2 Yanıt
Mesaj 1 / 3

Neden AutoCAD öğrenmeli?

Anonymous
Uygulanamaz

Evet, basitçe sorum bu. Daha ayrıntılı bir şekilde, AutoCAD'in piyasada yaygın diğer teknik çizim programlarına avantajları.

Makine Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim ve AutoCAD programını yaygın bir şekilde duyuyorum. Deneyimim olan programlar Solidworks ve KeyCreator.

AutoCAD'i bilgisayarıma yükleyip bir süre denedim, herhangi bir rehber falan kullanmadan. Program görece daha karmaşık ve daha az esnek geldi. 

Ama programın yaygın ününü bildiğim için bu ön izlenimimden daha fazlası vardır diye düşünüyorum.

O yüzden, sorumu tekrar açıklamam gerekirse, AutoCAD öğrenmemin bana faydası ne olur, yada kısaca avantajları nedir?

Teşekkürler...

Kabul edilen çözümler (1)
2.740 Görüntüleme
2 Yanıt
Replies (2)
Mesaj 2 / 3

Anonymous
Uygulanamaz

Öncelikle AutoCAD'i ne amaçla kullanacağınızı iyi belirlemeniz gerekiyor. AutoCAD Mechanical tarafı mesleğinizle daha ilgili olabilir. Eğer mekanik ürün modellemesi gibi işler üzerinde uğraşacaksanız Autodesk Inventor ve Autodesk Fusion 360 ürünleri daha fazla işinize yarar. 

0 Beğeni
Mesaj 3 / 3

acad_instructor
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Sayın baraltun,

AutoCAD yazılımını tarihçesi itibariyle ele aldığımızda sorunuzu cevaplayan hayli fazla argüman var. Alt başlıklarına girmeden özetlemeye çalıştım.

Mesleğinin içinde, tasarım yapmak, bu tasarımların imal edilebilir teknik resimlerini oluşturmak işleriyle çalışan kimseler için AutoCAD; dünya endüstrisinin kabul gördüğü çizim strandartı konumundadır.

Bilişim sektörü tâbiriyle, amiral gemi sınıfında aynı zamanda Autodesk firmasının lokomotif ürünü olan AutoCAD, tarih boyunca bu haklı yerini şu ihtiyaçları karşıladığı için kazanmıştır.

AutoCAD, teknolojik tüm gelişmeleri profesyonel ekibiyle izlerken bu yenilikleri çizerlerinin kullanması için yeni çıkan AutoCAD versiyonlarına enjekte-entegre eder. En sondan geriye gidecek olursak, üç boyutlu yazıcı (3D Printing) ve nokta bulutu (Point Cloud) teknolojileri bu teknolojilerin sadece birkaçı olarak karşımıza çıkıyor. Yine bu teknolojilerin meydana getirilişinde Autodesk firmasının süreç içinde yer aldığını da unutmamalı !

Bugün, dwg formatındaki bir teknik çizim dosyası, diğer olarak adlandırdığımız tasarım yazılımları tarafından desteklenir. Donanım dünyası cephesinde konuyu ele aldığımızda, tüm teknolojik yeni aygıtlar da önce dwg dosyaları ile çalışmaya hazır durumda piyasaya çıkar.

Aslında işin özünde, teknolojik yeniliklerin baş karakterini oynayan bir firmanın ürünü olan AutoCAD, neden AutoCAD öğrenmeli ? sorusunun bir AutoCAD eğitmeni gözüyle ilk ve tek cevabı.

AutoCAD'i bilgisayarınıza yüklemişsiniz. Çok isabetli bir tercih. Başlangıç bir öğreticiye ihtiyaç duymadan çizim yapar, bu çizimleri yönetir hâle de gelmişsiniz. Bakın ! Çok esnek gelmedi diye adlandırdığınız (tahminimce arayüz, komutlar vs.) aslında emin olun karmaşık değil de, tüm yenilikleri ve çizim teknolojilerini desteklediği için fazlasıyla (kullanın veya kullanmayın) dolgun. Göz Kırpan Gülümseme

AutoCAD öğrenmenin, AutoCAD bilgilerinizi arttırmanın size daima avantajı olur. AutoCAD'inizi geliştirir, üzerinde program yazarsınız. Çünkü AutoCAD, açık kaynak yani Open Source bir yazılımdır. Buyrun, neden AutoCAD ? sorusuna bir mantıklı gerekçe daha...

Autodesk Türkiye Topluluğu adına böylesine özel ve güzel bir soru spot'u oluşturduğunuz için size şahsım adına teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Murat ÖĞÜTLÜ

AutoCAD Kİtap Yazarı & Eğitmen

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ