Autocad'te El ile sac metal bükmek için ''bend relief'' oluşturmanın kısayolları

Autocad'te El ile sac metal bükmek için ''bend relief'' oluşturmanın kısayolları

r_pervan
Explorer Explorer
735 Görüntüleme
3 Yanıt
Mesaj 1 / 4

r_pervan
Explorer
Explorer

Merhaba arkadaşlar,

Ekte de göründüğü gibi 0.70mm kalınlığında DKP malzemeden çizimlerim mevcut. Bu parçalarda el ile bükebilmek için bend reliefler bırakıyorum belirli aralıklarla, genellikle 2.5mm bırakıyorum kolay bükülebilmesi için. Bunu yapmak için önce büküm çizgisinin her iki yanına 0.5mm offset verip ve daha sonra da aralara 2.5mm'lik tırnaklar çizip, kalan yerleri de trimliyorum. bu yaptığım işlemi hızlandıracak bir yolunuz var mıdır acaba? Multiline seçeneğini denedim ancak asıl çizgimin üzerinde 1mm'lik bir Multiline çizdiğimde sadece tek tarafa offsetli bir multiline çiziyor, yani her iki tarafa atmıyor offseti. Önerilerinizi merak ediyorum, çok teşekkür ederim. 

@r_pervan 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "El ile sac metal bükmek için ''bend relief'' oluşturmanın kısayolları"

Kabul edilen çözümler (1)
736 Görüntüleme
3 Yanıt
Replies (3)
Mesaj 2 / 4

acad_instructor
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Sayın r_pervan 

Talaşlı imalat ile vakti zamanında çalışmış biri olarak çalışmalarınızı saygıyla tebrik ederim.

Siz, sac büküm yönteminde kullanılan komutları bulmuşsunuz.

Çoklu çizgi dediğimiz MULTILINE, AutoCAD içinde tevellütünden beri geliştirilmemiş bir komuttur.

Gerçi aks çizginizin üzerinden eksi değer vererek diğer yönde de çizgi yakalarsınız ama

hiç pratik olmayan bir komut olduğunu düşünüyorum.

Autodesk'in favori ürünlerinden Fusion 360'ı hiç incelediniz mi ?

Kiralama bedeli hem ucuz hem de içinde tam da bu konu ile ilgili SHEET METAL başlığı var.

Belki bakmamış olma ihtimaline karşı link bırakıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=nEjFMYNGY4g

İki seçeneğiniz var;

Ya AutoCAD içinde çalışan uygulama bir yazılım yazdırıp onu kullanacak ve ihtiyacınıza göre güncelleteceksiniz.

Ya da sheet metal başlığında tam sonucu alıp AutoCAD'iniz için EXPORT edeceksiniz.

Sevgilerimle.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ

Mesaj 3 / 4

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @r_pervan 

@acad_instructor tarafından paylaşılan çözüm önerisi faydalı oldu mu? Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı çözüm olarak işaretlemenizi rica ederiz.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 4 / 4

r_pervan
Explorer
Explorer

Merhaba,

yanıtınız için teşekkür ederim. Daha önceden fusion 360 ı üstün körü incelemiştim ama gözümde çok büyümüştü. sanırım başka çarem yok 🙂 çok teşekkürler tekrar, görüşmek üzere

Rıdvan