AutoCAD'te çizgileri taşıyamama

melikeeda9
Participant Participant
1.379 Görüntüleme
7 Yanıt
Mesaj 1 / 8

melikeeda9
Participant
Participant

Merhaba, autocadde örneğin bir tane rectangle çiziyorum bu dikdörtgeni move yaparken istediğim yere taşımıyor veya bir bloklu bi tefrişin yanına veya bloksuz bir tefrişin yanına bir çizgi çektiğimde sanki o çizgi o bloka yapışıyor çizdiğim anda ve move yaptığımda asla düzgün taşınmıyor. Bu çizgileri explode yaptığımda düzgün taşınıyor ama daha yeni çizdiğim bi çizgiyi explode yapmış oluyorum ve joinli kullanamamış oluyorum. Object snapta bu çizgilerin üzerine geldiğimde nota işareti gibi bir şey görünüyor. Herhangi bir çözüm bulamadım. Çizerken sürekli flatten mı yapmam gerek? Önceki çizimlerimde hiç böyle bi sorunla karşılaşmamıştım

@melikeeda9 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Çizgleri taşıyamama"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.380 Görüntüleme
7 Yanıt
Replies (7)
Mesaj 2 / 8

CemilYuksel
Advocate
Advocate

Merhaba,

Snapmode değişkenini 0 (sıfır) yapıp denerseniz sorununuzun çözülmesi lazım.

iyi Çalışmalar.

Mesaj 3 / 8

acad_instructor
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Sayın melikeeda

Nota işareti tâbiriniz bana geometrik sınırlandırma (Infer Constraint) özelliğinin istemeden

devreye girmiş olabileceğini anımsattı.

İlave olarak ;

CONSTRAINTINFER değişkenini 0 değerine çekmenizi öneririm.

İyi çalışmalar.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ

Mesaj 4 / 8

melikeeda9
Participant
Participant

Çok teşekkür ederim. Bu değer sıfırdaydı zaten, diğer çözüm olan CONSTRAINTINFER değerini 0 a getirdiğimde düzeldi. 

Mesaj 5 / 8

melikeeda9
Participant
Participant
Çok teşekkür ederim bu değeri sıfıra aldığmda düzeldi. İstemsiz bir şekilde farklılaşmış demekki.
Mesaj 6 / 8

kubraergel
Community Visitor
Community Visitor

Merhaba, benzer sorunu ben de yaşıyorum ama CONSTRAINTINFER komutunu 0 yapınca da sorun çözülmedi.

0 Beğeni
Mesaj 7 / 8

mlkdlgccc
Community Visitor
Community Visitor

snapmode ve CONSTRAINTINFER 0 a getirin bazen bunlar 0 da olsa bile düzelmiş gibi görünüp sonra tekrar açılabiliyor. çizimin 3boyutta kalmadığına dikat edin. ben devam ettiği zaman çizimi alıp yeni açılmış dwg dosyasına atıp ordan çalışıyorum. 

0 Beğeni
Mesaj 8 / 8

acad_instructor
Advisor
Advisor

Göremediğimiz birçok sorunu bertaraf eden AECTOACAD komutunu da kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Basit bir komuttur ve çizimin bağışıklık sistemini güçlendirir.

Mutlaka kullanın !

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ

0 Beğeni