AutoCAD - ÇİZGİLERİN TERS BİRLEŞMESİ

sinanoglumuge
Participant Participant
1.770 Görüntüleme
5 Yanıt
Mesaj 1 / 6

sinanoglumuge
Participant
Participant

CAHMFER VE FİLLET KOMUTUNU KULLANMAK İSTEDİĞİMDE ÇİZGİLERİ TUTTUĞUM YÖNDE DEĞİL DE AKSİ YÖNER BİRLEŞTİRME İŞLEMİ YAPIYOR BAZEN BAZI DOSYALARDA BUNUN SEBEBİ NEDİR GENELDE PROPERTİES TE LİNE A GİRİP GEOMETRİ DE START Z VE END Z Yİ 0 GİRİNCE DÜZELİYORDU BAZILARINDA DÜZELMİYOR YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ

@sinanoglumuge , konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "ÇİZGİLERİN TERS BİRLEŞMESİ"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.771 Görüntüleme
5 Yanıt
Replies (5)
Mesaj 2 / 6

acad_instructor
Advisor
Advisor

Sayın sinanoglumuge

Bu normal ötesi sonucun sebebi çiziminizin UCS tanımı değişmesi kaynaklı olabilir.

Öncelikle USC yazıp peş peşe iki kez enter yaparak UCS'yi dünya koordinat sistemine geri getirip deneyin.

Fark eden durum yok ise çizimi paylaştığınızda ne olduğunu size tam söyleyebiliriz.

İyi çalışmalar.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ

Mesaj 3 / 6

sinanoglumuge
Participant
Participant

MALESEF OLMADI ZATEN WORLD YAZIYOR VE YİNE AYNI ÇİZİMİ SİZİNLE NASIL PAYLAŞABİLİRİM OFFSET İLE ÇOĞALTTIĞIM ÇİZGİLERİN ÜSTÜNE LİNE İLE ÇİZGİ ÇEKİYORUM BUNU + GİBİ DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ MESELA SOL VE ALT TARAFIN BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUM AMA O SOL VE ÜST BİRLEŞTİRİYOR VEYA SAĞ ALT BİRLEŞTİRİYOR ANLATABİLDİMMİ  1 NUMARADA OLMASINI İSTEDİĞİM HALİ 2 NUMARADA İSE YAPTIĞI HALİ VAR

0 Beğeni
Mesaj 4 / 6

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @sinanoglumuge 

@acad_instructor hocamın da bahsettiği gibi UCS dikkate edin 

Murat hocama Ek olarak ekteki video da secim yönüne göre fillet yönü değişir buna dikkat edebilirsiniz 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Mesaj 5 / 6

sinanoglumuge
Participant
Participant

Mesele zaten seçtiğim yönün tersine birleşmesi paftayı başka dosyaya aldığımda sorun ortadan kalktı ama ben bunun met bilgisini öğrenmek istiyorum neden oluyor bu mimarlar neyi farklı yapıyorda ters yöne birleşiyor

0 Beğeni
Mesaj 6 / 6

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor

@sinanoglumuge ornek dosyayı sadece boyle chamfer veya fillet yapılabilecek cizgiler seklinde bir kopyasını oluşturup buradan paylaşırsanız bakalım o zaman net olarak cevaplayabiliriz 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M