Autocad başkası tarafından oluşturulmuş superhatch ya da bende bulunmayan bir hatch in yönünü değiştimek

Autocad başkası tarafından oluşturulmuş superhatch ya da bende bulunmayan bir hatch in yönünü değiştimek

nejlaguney
Observer Observer
369 Görüntüleme
1 Yanıt
Mesaj 1 / 2

nejlaguney
Observer
Observer

Çiizmde bana hazır gelen bır taramanın yönünü değiştimek istiyorum, nasıl yapabilirim? Angle kısmına müdahale edemiyorum.

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
370 Görüntüleme
1 Yanıt
Reply (1)
Mesaj 2 / 2

acad_instructor
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Sayın 

Çiziminizde kullanılmış olan tarama stili, AutoCAD'in standart tarama kütüphanesinde bulunmadığından yapılan taramaya parametrik değişiklik yapamıyorsunuz.

Siz taramayı seçtiğinizde tarama panelinde içi pasif olarak tarama ismi zaten görülüyor.

Tam da bu isimli PAT uzantılı dosyayı size çizimi gönderen kişi/kurumdan istemelisiniz.

Dosyayı edinebiliyorsanız ilgili SUPPORT klasörüne kopyaladığınızda artık normal tarama gibi özellikleri ile oynayabileceksiniz.

Özel taramaları başka klasöre (AutoCAD'e tanıtmak şartıyla) kopyalayabilirsiniz.

Tarama dosyasını alma şansınız yoksa :

Tarama desenini patlatıp bir kare (Örn.10x10) parçasını normal BLOK nesnesine çevirip

SUPERHATCH uygulamalısınız.

Tabii bu noktada işler çetrefilleşiyor.

En iyisi tarama dosyasını bulabilmeniz olacaktır.

ÇOK ÖNEMLİ NOT :

Bilinçli bir AutoCAD kullanıcısı mecbur kalmadıkça ASLA tarama ve ölçülendirmeleri çizimde EXPLODE etmemelidir !!!

Sevgilerimle...

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ