AutoCAD - AutoCAD uygulamasında PDF çizgi sorunu

hilalnurerdogan
Observer Observer
214 Görüntüleme
3 Yanıt
Mesaj 1 / 4

hilalnurerdogan
Observer
Observer

Plot aldıktan sonra pdf i açıyorum ancak ayarladığım çizgi kalınlıkları görünmüyor hepsi tek kalınlıkta görünüyor ve bütün çizgilerde bozulma görünüyor. Çizerken hepsi düzgün ama çıktıda bütün çizgiler yamuluyor. DPI yükselterek biraz düzelmesini sağlıyorum çizgi bozukluğunun ama yeterli değil ikisi içinde çözüme ihtiyacım var

Bu gönderi şu nedenle düzenlendi: >@lauri.barnhart, daha fazla topluluk üyesinin bu konuyu bulmasına yardımcı olmak için ürünü başlığa ekledi.

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
215 Görüntüleme
3 Yanıt
Replies (3)
Mesaj 2 / 4

acad_instructor
Advisor
Advisor

Sn. 

Bahsedilen çizgi kalınlıklarının PDF'te görünmemesi ve bozulması tek dosyada mı meydana geliyor ?

Çizgi kalınlıklarını CTB dosyası kullanarak mı yoksa katmanlara kalınlık vererek mi kullanıyorsunuz ?

PDF üretirken hangi konfigürasyonu tercih ediyorsunuz ?

Bu sorulara yanıt alabilirsek sorun kaynağını daha çabuk bulabiliriz ?

İyi çalışmalar.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ

0 Beğeni
Mesaj 3 / 4

hilalnurerdogan
Observer
Observer

Sketchuptan getirdiğim tüm dosyalarımda aynı sorunu yaşıyorum, çizgi kalınlıklarını önceki dosyalarımda olduğu gibi katmana çizgi kalınlığı ayarlayarak yapıyorum. Pdf için plot dedikten sonra window ekranıyla alanı belirliyorum ölçeğini girip monochrome diyorum. 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 4

acad_instructor
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Cevap için teşekkürler,

AutoCAD'in ön tanımlı gelen monochrome setinde aslında kalem kalınlıkları Use Object Lineweights tercihlenmiştir.

Yani baskı (plot) tablosunda aykırı bir seçim işaretli değilse PDF'in kalem kalınlıklarına uyması gerekir.

Nesnelerin de PROPERTIES tablosunda bir kez kontrol edilmesinde fayda var.

Paylaşımda engel yoksa bir DWG eklerseniz sebebi hızlı görebiliriz.

Sevgiler...

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ