Community
Arnold for Maya Forum
Rendering with Arnold in Maya using the MtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Denoise arnold Maya noice crash on initial render

2 REPLIES 2
Reply
Message 1 of 3
Anonymous
752 Views, 2 Replies

Denoise arnold Maya noice crash on initial render

Hi, I am testing the denoise noice. I have tried 2 different scenes/ files, and tried on Mac and Windows. (See version specs below)

When I render the sequence it runs for an hour or 2 then crashes - the log file get to " initializing (x amount of) nodes ."

Tests I have tried:

just using denoise aov tick box,

but also tested adding extra aov's tried rendering at highish quality and at low quality.

Obviously when I don't use denoise it renders fine. The actual denoise AFTER the initial render is fine- I just can not output the initial renders,.... thus rendering the renderer useless........(sorry)

the files are not super complex, but obviously its more than a cube on a plain background. One of the files has a Mash network, which I cached even though is didnt have dynamics only a signal node.

from the research I have done it seems the memory is getting locked up / memory leak?

help.

Arnold 5.4.0.0 [b7d9819c] windows icc-17.0.2 oiio-2.1.0 osl-1.11.0 vdb-4.0.0 clm-1.0.3.513 rlm-12.4.2 optix-6.0.0 2019/07/26 08:50:52 00:00:00 1651MB | host application: MtoA 3.3.0 66ec7254 (master) Maya 2019, 1 x Intel(R) Core(TM) i7-7820X CPU @ 3.60GHz (8 cores, 16 logical) with 65208MB 00:00:00 1651MB | NVIDIA driver version 431.70 (Optix 60102) 00:00:00 1651MB | GPU 0: GeForce GTX 1080 @ 1771MHz (compute 6.1) with 8192MB (7091MB available)

Tags (2)
Labels (2)
2 REPLIES 2
Message 2 of 3
Anonymous
in reply to: Anonymous

Hi Ju Wo: I'm with the same problem here, and losing my mind to solve it. Did you find a solution for this? I don't find more information than your comments. Thank you!

Message 3 of 3
Stephen.Blair
in reply to: Anonymous

If "render the sequence" means Render > Render Sequence, then MtoA 4.0.2 has this bug fix:

#4098 Render Sequence crashes when you Output Denoising AOVs



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Technology Administrators


Autodesk Design & Make Report