Community
Arnold for Maya Forum
Rendering with Arnold in Maya using the MtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Arnold's aiSurfaceShader vs Maya's surfaceShader disconnect issue on Render Layer Switch

2 REPLIES 2
SOLVED
Reply
Message 1 of 3
felipe.ruizQ99GU
427 Views, 2 Replies

Arnold's aiSurfaceShader vs Maya's surfaceShader disconnect issue on Render Layer Switch

Hello,

We have a shading group whose connection s are Arnold's `aiSurfaceShader` and Maya's `surfaceShader` attributes. Looks like connection to aiSurfaceShader get permanently disconnected when switching render layes that have shader overrides in them.


failtoreconect.gif


We use the AiSurfaceShader to render and surfaceShader to preview textures in the viewport for animators.

Steps to recreate the issue:

1. Create some geometry in Maya

2. Create a render shader for it, hook it into the surfaceShader attribute

3. Create a viewport shader for it, hook it into aiSurfaceshader attritube.

4. Create a new render layer

5. Create a collection that includes the geometry

6. Create a Shader Override and hook up a new render shader to the override.

7. Change render layers to the newly created layer.

8. Change back to the default render layer.

9. The aiSurfaceShader is no longer connected to the Shading group.


Hoping there is a workaround for this bug. Any ideas?


--Felipe Ruiz


Tags (1)
Labels (1)
2 REPLIES 2
Message 2 of 3

Hi @Felipe
Sorry, I meant to look at this question...
I'll look at this today and get back to you



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 3 of 3

Thanks, Autodesk confirmed that it is a Maya bug on their end and has nothing to do with mtoa/arnold plugin.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Technology Administrators


Autodesk Design & Make Report