Community
Arnold for Houdini Forum
Rendering with Arnold in Houdini and Solaris using the HtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Solaris - GeomSubset material assignments not working with kick

4 REPLIES 4
SOLVED
Reply
Message 1 of 5
am_wilkins
242 Views, 4 Replies

Solaris - GeomSubset material assignments not working with kick

Good day,

 

We've run into an issue while using GeomSubset to make material assignments, saving out our scene USD and kicking it.

 

The material assignment works rendering within Houdini, it also works if we simply sublayer the same USD file we've just exported back into Houdini—however as soon as we kick this USD file the material assignments don't work.

 

Does anyone have info on rendering with GeomSubset ?

 

 

All the best,

Andrew

4 REPLIES 4
Message 2 of 5
Stephen.Blair
in reply to: am_wilkins

Works with the Arnold render delegate in Houdini? Or not even with that?
This usda from our test suite, which uses GeomSubset, works with kick for me.



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 3 of 5
am_wilkins
in reply to: Stephen.Blair

Hi Stephen,

 


@Stephen.Blair wrote:

Works with the Arnold render delegate in Houdini? Or not even with that?


Yes, it works with the Arnold render delegate in Houdini, but once written out as a USD file and kicked it was no longer working.

This same USD file sublayered back into Houdini again works in the Arnold render delegate.

Just not when Kicked.

 

---

 

I was taking a look at your attached "test_0036" file

It's rendering as a basic sphere for me?

01.jpg

 

I will try provide more images or file to show the issue.

Message 4 of 5
Stephen.Blair
in reply to: am_wilkins

This is what I get

GeomSubset.jpg



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 5 of 5
am_wilkins
in reply to: Stephen.Blair

Thank you Stephen, in the process of reproducing the issue to send you files—we've determined that the GeomSubset is indeed working.

We must be having some other issue with our asset setup.

 

However we've run into another issue, where we are unable to get displacement working while kicking the USD.

I'll start a new thread for this.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums