Community
Arnold for Houdini Forum
Rendering with Arnold in Houdini and Solaris using the HtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Skydome with texture probably doesn't work in HtoA (5.0.2.2)

9 REPLIES 9
Reply
Message 1 of 10
japasa
1306 Views, 9 Replies

Skydome with texture probably doesn't work in HtoA (5.0.2.2)

5.0.2.2: Skydome with texture probably doesn't work in HtoA. the render process finishes after a few seconds with no result in the render view.

Tags (1)
Labels (1)
9 REPLIES 9
Message 2 of 10
frederic.servant
in reply to: japasa

Works fine here, can you post a repro scene?

Message 3 of 10
japasa
in reply to: japasa

it works fine with HtoA 2.2.2 if I save the file in previous version of houdini (16.0.671) and open the file in houdini 16.5.323 but it doesn't work if I create a scene in current version. it is strange.

Message 4 of 10
japasa
in reply to: frederic.servant

818-bildschirmfoto-2018-01-22-um-210332.png

It won't really work. see attachment here. I have a new machine and nevertheless there is same error.

Message 5 of 10
Stephen.Blair
in reply to: japasa

Let's see an Arnold log for the render



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 6 of 10
japasa
in reply to: Stephen.Blair

00:00:11 110MB ERROR | [texturesys] Invalid image file "/Users/pepe/Downloads/uffizi_probe.hdr" 00:00:11 110MB WARNING | render terminating early: received abort signal

Message 7 of 10
japasa
in reply to: japasa

00:00:00 31MB | [ass] loading /tmp/houdini_temp/htoa_pepe/2283_ee598ea1-2d52-4252-b144-13ece541237f.ass ... 00:00:00 31MB | loading plugins from /Users/pepe/htoa/htoa-2.2.2_ra19eea7_houdini-16.5.323/htoa-2.2.2_ra19eea7_houdini-16.5.323/arnold/plugins ... 00:00:00 31MB | loading plugins from /Users/pepe/htoa/htoa-2.2.2_ra19eea7_houdini-16.5.323/htoa-2.2.2_ra19eea7_houdini-16.5.323/arnold/drivers ... 00:00:00 41MB | loaded 2 plugins from 2 lib(s) in 0:00.01 00:00:00 41MB | [ass] read 1688 bytes, 7 nodes in 0:00.01 00:00:00 41MB | [hick] rendering progressive pass at AA = -3 00:00:00 42MB WARNING | rendering with watermarks because the skip_license_check option was enabled 00:00:11 110MB ERROR | [texturesys] Invalid image file "/Users/pepe/Downloads/uffizi_probe.hdr" 00:00:11 110MB ERROR | [texturesys] Invalid image file "/Users/pepe/Downloads/uffizi_probe.hdr" 00:00:11 110MB ERROR | [texturesys] Invalid image file "/Users/pepe/Downloads/uffizi_probe.hdr" 00:00:11 110MB ERROR | [texturesys] Invalid image file "/Users/pepe/Downloads/uffizi_probe.hdr" 00:00:11 110MB ERROR | [texturesys] Invalid image file "/Users/pepe/Downloads/uffizi_probe.hdr" 00:00:11 110MB WARNING | render terminating early: received abort signal

Message 8 of 10
Stephen.Blair
in reply to: japasa

So you have Auto-generate TX Textures enabled.

Enable Auto-tile



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 9 of 10
Stephen.Blair
in reply to: japasa

Enable Auto-generate TX Textures.

There's no good reason to disable it.

If you really must, then you have to enable Auto tile.



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 10 of 10
japasa
in reply to: japasa

it works. thanks a lot!

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report