Community
Arnold for Houdini Forum
Rendering with Arnold in Houdini and Solaris using the HtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Problem render to render view.

6 REPLIES 6
Reply
Message 1 of 7
sfshook22
254 Views, 6 Replies

Problem render to render view.

Hi,

I still can't render to using the IPR to the render view.

It gets stuck in the generating scene part to the render.

I can render using the render to disk function fine.

Any ideas where to start to trouble shoot this problem.

Thank you,

Steve

6 REPLIES 6
Message 2 of 7
Stephen.Blair
in reply to: sfshook22

Based on the process monitor log from last time, it's not generating the scene that's the problem.

My best guess is that there's a communications problem between HtoA and hindie and the rendered image never makes it to the Render View. If there was an error during the actual render, that should show in the Arnold log.

Can you disable any firewall/security software for a test?

And can you get a Process Monitor log for a bigger scene (try with 6 test geometry shader balls, because I have a process monitor log for that size of scene to compare against).



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 3 of 7
sfshook22
in reply to: sfshook22

I ran the Process Monitor and the log file is about 1.5 gigs. Do you want me to attache it?

I didn't get any error messages and if I render the scene to disk it works. Otherwise it just hangs in the generating stage.

Thank you,

Steve

,

I ran the process monitor, the log is about 1.5 gigs in size.

Do you want me to attach it?

I didn't get any error messages.

Thank you,

Steve

Message 4 of 7
Stephen.Blair
in reply to: sfshook22

You can filter down the log first.

In Process Monitor:

  • Click Tools > Process Tree
  • Find hindie and hick
  • Right click hindie and click Add process and children to Include filter
  • Save the PML file (and zip/rar it)
  • Post the log


// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 5 of 7
sfshook22
in reply to: sfshook22

I have zipped the Process Monitor file and have also added the hip file. You system will not let me include the files in the post. So I have added a link to them.

https://www.dropbox.com/sh/tfpg8we86ti2plv/AAAcRUpkAF6r2BPhpnT-6gUBa?dl=0

Thank you for your help,

Steve

Message 6 of 7
Stephen.Blair
in reply to: sfshook22

Ok, it's definitely an inter-process communication problem. HtoA runs a separate process to do the render, and normally I would see data being sent via TCP connection between Houdini and that separate process. But that's not happening, and there's no indication why.

Did you try it without any security software running? Just to make sure that isn't blocking the TCP communications?



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 7 of 7
sfshook22
in reply to: sfshook22

Stephen,

I disabled the firewall before as you requested. This morning I disabled all the security features and reran the hip file. The problem was still there. By the way the IPR works in C4D R20 without a problem.

Thank you,

Steve

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report