Community
Arnold for Houdini Forum
Rendering with Arnold in Houdini and Solaris using the HtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

HtoA custom camera paremeter warnings

2 REPLIES 2
Reply
Message 1 of 3
zenop
188 Views, 2 Replies

HtoA custom camera paremeter warnings

My custom camera shader outputs a bunch of warnings related to parameters not being found, including from default parameters:


00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: position (ar_position)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: look_at (ar_look_at)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: up (ar_up)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: matrix (ar_matrix)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: handedness (ar_handedness)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: near_clip (ar_near_clip)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: far_clip (ar_far_clip)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: screen_window_min (ar_screen_window_min)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: screen_window_max (ar_screen_window_max)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: shutter_start (ar_shutter_start)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: shutter_end (ar_shutter_end)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: motion_start (ar_motion_start)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: motion_end (ar_motion_end)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: unitsPO (ar_unitsPO)

00:00:00 1103MB WARNING | [htoa.node.node] [soho] Parameter not found: lens_modelPO (ar_lens_modelPO)


Any idea how I can solve this? It doesn't impact the usability of the plugin at all.

The related .mtd looks like. Is there a houdini metadata entry missing or something like that?

[node lentil]

desc STRING "Polynomial optics camera shader"

maya.name STRING "camera"

maya.id INT 0x00079788

maya.translator STRING "lentil"

maya.attr_prefix STRING ""


c4d.classification STRING "generic"


houdini.icon STRING "SHOP_lens"

houdini.label STRING "lentil"


houdini.order STRING "first"

houdini.parm.folder.first STRING "General;8;Bokeh;3;Bidirectional;4;Additional;1"

[attr unitsPO]

desc STRING "Units"

houdini.label STRING "Working unit"

houdini.help STRING "Put to M for HtoA."


[attr lens_modelPO]

desc STRING "Lens Model"


houdini.label STRING "Lens Model"

houdini.help STRING "There's many different lenses to choose from, each with multiple focal lengths pre-computed. Each lens has it's own characteristics. See the online documentation for previews of all lens models."

...


Tags (2)
Labels (2)
2 REPLIES 2
Message 2 of 3
julian.hodgson
in reply to: zenop

You can add the metadata houdini.blacklist BOOL true to skip parameters, or houdini.optional BOOL true which will only use the parameter if present and not complain.

That said I'm not sure why it's trying to pull base parameters from the shape node like matrix since you have written a custom shader. Do you have other custom nodes as well?


Message 3 of 3
zenop
in reply to: julian.hodgson

Yeah, there's also a custom operator, filter and imager. Would that have any effect? They all have their own metadata files.

houdini.optional BOOL true would sound like an option if it was only complaining about existing parameters, not also the ones pulled from the base class..

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report