Community
Arnold for Houdini Forum
Rendering with Arnold in Houdini and Solaris using the HtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

HtoA 5 Issues

6 REPLIES 6
Reply
Message 1 of 7
jack.jagerman
737 Views, 6 Replies

HtoA 5 Issues

Hi all,

I've used Arnold 6 in Maya and was really stoked to get it up and running in Houdini with HtoA 5.0.1!
But unfortunately I've run into some issues.

1. I cannot find any shaders or materials in any context. In SHOP I can find "arnold_vopnet" and in MAT the "arnold_materialbuilder" - but inside both of them there are no relevant nodes.
"Output", "Texture" and "Utility" are the only ones and they only contain a few of the nodes they are supposed to.

2. I tried out GPU with a scene containing packed geo. I might have missed something in the release notes but they do not appear in the scene. Do I need to unpack all of it or is something wrong?


Here's the relevant part of the houdini.env - it is currently the only thing in it. (apart from the standard lines)


# htoa config start

HOUDINI_DSO_PATH = C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/dso;&

HOUDINI_OTLSCAN_PATH = C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/otls;&

HOUDINI_SCRIPT_PATH = C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/scripts;&

HOUDINI_SOHO_PATH = C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/soho;&

HOUDINI_TOOLBAR_PATH = C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/toolbar;&

HOUDINI_UI_ICON_PATH = C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/config/Icons;&

HOUDINI_UI_PATH = C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/config;&


PATH = "$PATH;C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/scripts/bin"

HOUDINI_PATH = "C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION};&"

PXR_PLUGINPATH_NAME = "C:/Users/jackj/htoa/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-18.0.287/htoa-5.0.1_r5e954ab_houdini-${HOUDINI_VERSION}/hydra"

# htoa config end


Any and all help would be great!

Thanks,
Jack

Tags (2)
Labels (2)
6 REPLIES 6
Message 2 of 7

Check that you can get HtoA loaded with just PATH and HOUDINI_PATH

That's the recommended way.



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 3 of 7

Hi Stephen,

HtoA was always loading - both with just PATH and HOUDINI_PATH, but also with all the additional variables.
Now it magically works and I have no idea why at all. I've restarted the computer several times and now everything just appeared with me making no changes, so I have no light to shed on the issue I'm afraid.

I would still like to know whether the GPU can't render packed geometry or if something is still wrong.

Thank you for your time,
Jack

Message 4 of 7

Hi again,

The packed are working now - I'm very confused but I guess I'll have to do some more digging in my computer instead.
Thank you for the assistance!

Message 5 of 7

Geometry is geometry, if it renders with CPU it should render on GPU.

Anything in the Arnold log?

If you turn on Ignore Shaders and render, does it show up?



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 6 of 7

Hi again,

I am really sorry for being so unhelpful but the packed geo has shown up now!
I really have nothing to add, I didn't do anything to fix it so I'm fairly certain something's up with my hardware or OS.

Thanks,
Jack

Message 7 of 7
yr_chi
in reply to: jack.jagerman

I encountered the same situation,and i found it will works if i not load HOUDINI_DSO_PATH in houdini env

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report