Community
Arnold for Houdini Forum
Rendering with Arnold in Houdini and Solaris using the HtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

cell noise to volume displacement tutorial

21 REPLIES 21
Reply
Message 1 of 22
alnhDBHYS
628 Views, 21 Replies

cell noise to volume displacement tutorial

I'm not getting any displacement at all when I do this tutorial:

https://docs.arnoldrenderer.com/display/A5AFHUG/Cell+Noise+to+Volume+Displacement+Animation

I tried downloading the sample file to my mac and when I unzip it, I get a directory structure that looks like a houdini scene but I don't see how to open it.

Does anyone have a sample scene I might have a look at to see where I may have gone wrong?

Thanks


Tags (1)
Labels (1)
21 REPLIES 21
Message 2 of 22
lee_griggs
in reply to: alnhDBHYS

The file was set to the persp camera. I have since saved it with the RenderCam as the viewport now, so you should just see this when you render.

1613027947664.png

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 3 of 22
alnhDBHYS
in reply to: alnhDBHYS

Thanks Lee. I don't get a houdini scene when I unzip that file - but a directory structure. Is there a trick to opening this file?

Thanks

Message 4 of 22
alnhDBHYS
in reply to: alnhDBHYS

Ok I was able to download the hip file now. I had to copy the link - for some reason clicking on it downloaded a ".zip" file.

Cheers

Message 5 of 22
lee_griggs
in reply to: alnhDBHYS

Sorry, I am not on Mac so I can't test it. Yes, most downloads use .zip in the docs. Glad you got it working.


Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 6 of 22
alnhDBHYS
in reply to: lee_griggs

Thanks again. I found that if I do: "unzip -j /path/to/file.zip" I get the hip file instead of directories. I guess my mac is confusing the structure of the hip file with file folders without -j.

(https://unix.stackexchange.com/questions/72838/unzip-file-contents-but-without-creating-archive-fold...)


Message 7 of 22
tw3
Explorer
in reply to: alnhDBHYS

c4dtoA


I can't get the gradient to 'grow' the effect.

any one any ideas what I'm missing.


I have the sample file and same issue . . .


thanks


Message 8 of 22
lee_griggs
in reply to: tw3

>I can't get the gradient to 'grow' the effect.

What do you mean? Animate the ramp?

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 9 of 22
m.alexpisoi
in reply to: lee_griggs

Hi, I know it might be too late to ask for tips about this tutorial but I'm having some issues while using it on Maya 2023.

I've built the setup as was indicated in the tutorial but it doesn't work at all. I have no clue about what could be wrong.

I've attached a few screenshots showing my Hypershade setup, the catclark subdivisions and what I see in the Render View.

Any suggestions? 

Thanks

Message 10 of 22
lee_griggs
in reply to: alnhDBHYS

Have you tried the scene file here?

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 11 of 22
m.alexpisoi
in reply to: lee_griggs

Yes I have, but still nothing... I tried playing with the values to try and see some change but the Sphere on which I've applied the material doesn't change at all

Message 12 of 22
lee_griggs
in reply to: alnhDBHYS

It renders fine for me. Are you using the latest build?

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 13 of 22
m.alexpisoi
in reply to: lee_griggs

I'm afraid I'm not sure, at this poit I've just copied the setup from the demo file but it doesn't work.

I also tried to create a sphere in the same scene as the demo file, I applied the material to it and it still doesn't work, not even on the demo file

Message 14 of 22
lee_griggs
in reply to: alnhDBHYS

This is what I get. 

lee_griggs_0-1684936829545.png

 

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 15 of 22
m.alexpisoi
in reply to: lee_griggs

For me it works aswell but only on the demo head, I can't get it to work on any other shape.

I made sure to follow all the instructions,  I don't know what's wrong

This right here is my project, at this point I'm really curious about what the issue could be

Message 16 of 22
lee_griggs
in reply to: alnhDBHYS

Have you added a step_size to the object as in the screenshot?

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 17 of 22
m.alexpisoi
in reply to: lee_griggs

Yes, I did. I followed every instruction triple checking everything 😞

Message 18 of 22
lee_griggs
in reply to: alnhDBHYS

Can you attach your scene (simplified) here?

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 19 of 22
m.alexpisoi
in reply to: lee_griggs

Here it is

Message 20 of 22
lee_griggs
in reply to: alnhDBHYS

I would need the textures as well.

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report