Community
Arnold for Houdini Forum
Rendering with Arnold in Houdini and Solaris using the HtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Arnold shutdown issue in Houdini

4 REPLIES 4
Reply
Message 1 of 5
ashish_maac21
193 Views, 4 Replies

Arnold shutdown issue in Houdini

00:00:02 582MB | log started Wed Jul 19 17:22:35 2023
00:00:02 582MB | Arnold 7.1.4.3 [9916a864] windows x86_64 clang-10.0.1 oiio-2.4.1 osl-1.12.0 vdb-7.1.1 adlsdk-7.4.2.47 clmhub-3.1.1.43 rlm-14.2.5 optix-6.6.0 2023/02/17 08:46:12
00:00:02 582MB | running on mypc, pid=5772
00:00:02 582MB | 1 x Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (4 cores, 8 logical) with 16253MB
00:00:02 582MB | NVIDIA driver version 531.61 (Optix 60806)
00:00:02 582MB | GPU 0: NVIDIA GeForce GTX 1070 @ 1695MHz (compute 6.1) with 8191MB (6904MB available) (NVLink:0)
00:00:02 582MB | Windows 10 (version 10.0, build 19045)
00:00:02 582MB | soft limit for open files changed from 8192 to 2048
00:00:02 582MB |
00:00:02 601MB | [color_manager_ocio] default ocio.config found in C:\Users\ashis\htoa\htoa-6.1.4.3_r462b43e_houdini-19.5.493\htoa-6.1.4.3_r462b43e_houdini-19.5.493\scripts\bin\../ocio/configs/arnold/config.ocio
00:00:02 602MB | loading plugins from C:\Users\ashis\htoa\htoa-6.1.4.3_r462b43e_houdini-19.5.493\htoa-6.1.4.3_r462b43e_houdini-19.5.493\scripts\bin\..\plugins ...
00:00:02 602MB | alembic_proc.dll: alembic uses Arnold 7.1.4.3
00:00:02 602MB | cryptomatte.dll: cryptomatte uses Arnold 7.1.4.3
00:00:02 602MB | cryptomatte.dll: cryptomatte_filter uses Arnold 7.1.4.3
00:00:02 602MB | cryptomatte.dll: cryptomatte_manifest_driver uses Arnold 7.1.4.3
00:00:02 602MB | htoa_mandelbulb_proc.dll: mandelbulb uses Arnold 7.1.4.3
00:00:02 614MB | usd_proc.dll: usd uses Arnold 7.1.4.3
00:00:02 614MB | loaded 6 plugins from 4 lib(s) in 0:00.09
00:00:02 615MB | [htoa_op] Begin registration ...
00:00:02 618MB | [obj_procedurals] Registering procedurals ...
00:00:02 619MB | [obj_procedurals] procedural registration done.
00:00:02 632MB | [rop_operators] Registering operators ...
00:00:02 632MB | [rop_operators] operator registration done.
00:00:02 637MB | [vop_shaders] Registering shaders ...
00:00:02 641MB | [vop_shaders] shader registration done.
00:00:02 641MB | [vop_imagers] Registering imagers ...
00:00:02 641MB | [vop_imagers] imager registration done.
00:00:02 641MB | [htoa_op] USD shader translation registration
00:00:03 658MB | [htoa_op] End registration.
00:00:03 658MB |
00:00:03 658MB | releasing resources
00:00:03 635MB | Arnold shutdown



This error is comin while I am opening houdini and then no shader or lights are coming properly .

Kindly help asap.

4 REPLIES 4
Message 2 of 5

I don't see any error. That's the normal startup log. That log is printed when HtoA is successfully loaded in Houdini.

 

If you don't see the Arnold shaders, then either the environment is set up incorrectly, or maybe you are opening Houdini by double-clicking on a hip file (don't do that,  it won't work).

You can check your environment by checking houdini.env, and by checking Help > About Houdini > Show Details.



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 3 of 5

Hi, thanks for the response

Can you please share what should be there in Houdini.env file as I not sure about it.

Following is the details in houdini.env file.

#
# NOTE: The use of packages is highly recommended instead of houdini.env
# See details about packages here: https://www.sidefx.com/docs/houdini19.5/ref/plugins.html
#
# Houdini Environment Settings
#
# The contents of this file are read into the environment
# at startup. They will override any existing entries in
# the environment.
#
# The syntax is one entry per line as follows:
# VAR = VALUE
#
# Values may be quoted
# VAR = "VALUE"
#
# Values may be empty
# VAR =
#

# Example:
#
# HOUDINI_NO_SPLASH = 1


# htoa config start
PATH = "$PATH;C:/Users/ashis/htoa/htoa-6.1.4.3_r462b43e_houdini-19.5.493/htoa-6.1.4.3_r462b43e_houdini-${HOUDINI_VERSION}/scripts/bin"
HOUDINI_PATH = "C:/Users/ashis/htoa/htoa-6.1.4.3_r462b43e_houdini-19.5.493/htoa-6.1.4.3_r462b43e_houdini-${HOUDINI_VERSION};&"
# htoa config end

Message 4 of 5
lukemoore3
in reply to: ashish_maac21

Hi Steven I am having the same problem. I have a full Arnold lisence which is registered in the lisence manager. I have the correct Houdini - Arnold version and my .env is written correctly, 

 

I am on Mac but when I got to render. View within Houdini nothing appeas, the pull down menu for Arnold is there after I make an Arnold rop but when I go to render the textures I applied to shaders don’t appear. The texture files are in the correct path. I have no idea what’s wrong any help?

 

many thanks 

 

Luke 

Message 5 of 5
lukemoore3
in reply to: ashish_maac21

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report