Community
Arnold for Houdini Forum
Rendering with Arnold in Houdini and Solaris using the HtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Arnold not rendering with Udims - houdini 17.5 - render region grey

7 REPLIES 7
Reply
Message 1 of 8
phillips.a.adam
2011 Views, 7 Replies

Arnold not rendering with Udims - houdini 17.5 - render region grey

Arnold seems to have a real issue with rendering in the render scene or in a region once I load a displacement map across UDIMs. The maps should work fine with the %(UDIM(d setup, i'm basically transferring everything from rendering in Mantra to rendering in Arnold due to Mantra's excessive hunger for ram.It's really not the biggest scene in the world. but as soon as I plug in a 4 UDIM displacement Arnold IPR doesn't generate anything. I've set my geometry to only 1 subdivision iteration.

My CPU is a Ryzen Threadripper 2950x - 16 core - which should at least be able to handle a basic setup like this.

Labels (3)
7 REPLIES 7
Message 2 of 8

Actually - I'd like to add that it's not jdisplacement. It seems to be ANY UDIM textures. I'm working on windows 10 also.

Message 3 of 8

@Adam Phillips udims for surface shading work for me
didn't try displacement yet



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 4 of 8

You have to use the <udim> tag



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 5 of 8

Thanks...can you point me to an example if %(UDIM)d doesn't work? thanks @Stephen Blair

Message 6 of 8

You use <udim> in the Filename, like this:

$HIP/colortiles.<udim>.png

That will load colortiles.1001.png, colortiles.1002.png, and so on



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 7 of 8

Thanks @Stephen Blair that worked a Treat!

Message 8 of 8

Thanks for your post. Are you rendering with Arnold ?

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report