Community
Arnold for Cinema 4D Forum
Rendering with Arnold in CINEMA 4D using the C4DtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

What happened to the xparticles shader in R20 and C4DtoA 2.4.2.1? I want to pass the color information over to the standard shader, but can´t seem to find the xparticles shader

3 REPLIES 3
Reply
Message 1 of 4
toxicbueffel
325 Views, 3 Replies

What happened to the xparticles shader in R20 and C4DtoA 2.4.2.1? I want to pass the color information over to the standard shader, but can´t seem to find the xparticles shader

 
Tags (1)
Labels (1)
3 REPLIES 3
Message 2 of 4

The xparticles shader was not touched and I don't see any problems here. Is the shader not available in the network editor at all? Maybe your installation is corrupted. Do you have any error/warning in the log (console)? Are you on Windows or Mac? Can you see the normal_displacement or vector_displacement shaders in the editor?

As a workaround, you can use a user_data_rgb shader instead of xparticles. Set the attribute to xp_color.

Message 3 of 4
toxicbueffel
in reply to: toxicbueffel

Hi Peter,

thanks for the fast answer! unfortunately xparticles shader is not available in my network. i will reinstall arnold, but user_data_rgb did the trick already.

Message 4 of 4

I wonder what the log shows when you render a scene. This sounds like the c4d specific shader library is not loaded, which could lead to other problems.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums