Community
Arnold for Cinema 4D Forum
Rendering with Arnold in CINEMA 4D using the C4DtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

standard surface node to bump2d doesn't work (stays grey...)

5 REPLIES 5
SOLVED
Reply
Message 1 of 6
sandzombie82
1385 Views, 5 Replies

standard surface node to bump2d doesn't work (stays grey...)

Hello,

i have tried so many tutorials... but somehow. i never get to connect a standard surface to a bump2d node (normal stays grey) schermafbeelding-2018-01-16-om-225917.png

step by step i do the same thing but ... why can't i use bump...

please help.

5 REPLIES 5
Message 2 of 6

You have to connect bump to standard_surface (Geometry > Normal)

https://support.solidangle.com/x/AIR2Ag
Bump shaders: bump2d and bump3d now output a normal vector that can be linked to new normal parameters in ambocc, lambert, standard_surface and utility shaders. These bump shaders no longer function as passthrough shaders.



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 3 of 6
sandzombie82
in reply to: sandzombie82

thank you for the reply, i am going to try this....

i can connect now no visual effect but a step closer 😉

keep you posted!

gr,

Message 4 of 6
sandzombie82
in reply to: sandzombie82

stephen blair.... thank you! you are my hero!.

it works ....thank you!

Message 5 of 6
oytun_cecen
in reply to: sandzombie82

Thank you so much!

Message 6 of 6

Worked for me. Thanks for the clear explanation.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums