Community
Arnold for Cinema 4D Forum
Rendering with Arnold in CINEMA 4D using the C4DtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Scatter Object not picking up display colour

4 REPLIES 4
Reply
Message 1 of 5
paul.clements
112 Views, 4 Replies

Scatter Object not picking up display colour

Hi there, 

 

I have 5 objects that use display colour as the diffuse. When these objects are scattered over a plain using Arnold scatter object, they can be coloured using a shader effector, however there seems to be a problem.

 

If set to 'Sequential' the first 5 scatter instances will be black (not picking up display colour), followed by correctly shaded scatter instances (picking up display colour).

 

If set to random, these 5 black instances will randomly appear amongst the correctly shaded instances. 

 

Is this a bug? Any solutions would be much appreciated!

 

 

Tags (1)
4 REPLIES 4
Message 2 of 5

Definitely a bug, the display color is not delegated properly to the instances. It will be fixed in the next release. Can not think of any workaround to this problem. If you need the fix urgently, please contact support(at)arnoldrenderer(dot)com, referring to this thread.


// Peter Horvath
// C4DtoA developer
Message 3 of 5

As far as I see the problem only happens in the IPR. Rendering to the Picture Viewer is correct. Can you confirm that?


// Peter Horvath
// C4DtoA developer
Message 4 of 5

Thanks Peter, just checked and that's right. Renders fine in the picture viewer! Thanks again

Message 5 of 5

This now fixed in the IPR in C4DtoA 4.2.4.


// Peter Horvath
// C4DtoA developer

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report