Community
Arnold for Cinema 4D Forum
Rendering with Arnold in CINEMA 4D using the C4DtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Polygon Borders visible in render

5 REPLIES 5
Reply
Message 1 of 6
tgwewef_werwer
478 Views, 5 Replies

Polygon Borders visible in render

Hey guys. I'm evalutaing arnold render for an 3d Poprject right now. We are creating Characters. I have downloaded the demo and created a skin shader. But in the final Render i've got a weird problem. The polygon lines from the mesh are visible. Looks like someone added a Wireframe render on top. This also happens when i remove all textures. It get's better when i add a subdivion surface but this can't be right. Maybe some has an idea how to fix that. Thanks in advance.polygonlines.jpg

Tags (1)
Labels (1)
5 REPLIES 5
Message 2 of 6
lee_griggs
in reply to: tgwewef_werwer

It looks like it is happening with SSS. It could be an issue with your polygon edges not being smooth. What happens when you subdivide the model? Which sss_type are you using? I imagine it will happen with all types.

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 3 of 6

HI, thanks for your answer. I used randomwalk as sss type. I tried diffusion and the artifact dissapeard completly. I think there's something going on with the topology. In the Cinema 4d viewport i got similar artifacts. The mesh goes in a subdivion surface anyways. This also resolves the artifacts with randomwalk sss. I was just curious about the reason, what could caused such artifacts.shadingissueinviewport.png

Message 4 of 6
lee_griggs
in reply to: tgwewef_werwer

Is that screengrab before or after the subdivision? Did you manage to unlock/smooth the normals of the model to see if that helps?

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 5 of 6

Did you use subdivide or subdivision mesh?

(You have to use subdivision surface in catmull clark)

They work differently

Try also applying Arnold tag and use the subdivision tag inside to subdivide only at the render time.

Bye

Message 6 of 6

Hi, the Screengrab is without subdivision. The Artifacts go away when i throw the mesh into a cinema subdivision surface(catmull clark). The Arnold tag works also. The Artifacts also go away when i change the sss type to diffuse or randomwalkv2 even without subdivision.

So the Artifacts only appear with a low res mesh with randomwalk as sss type. I can live with that. I use the arnold tag with subdivision.

Thanks to everyone!

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report