Community
Arnold for Cinema 4D Forum
Rendering with Arnold in CINEMA 4D using the C4DtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Dispersion Abbe shining blue (even with zero light)

4 REPLIES 4
Reply
Message 1 of 5
pacox21
244 Views, 4 Replies

Dispersion Abbe shining blue (even with zero light)

Hello,


I'm facing a weird behavior with a glass material with dispersion abbe : the material keeps shining blue, even with no lights in the scene.


It does not happen if I have a fully modeled environment (it still emits blue in the dark but with the lights on it's gone), only on alpha backgrounds where the blue keeps showing in corners of the material.


Is this normal ?


C4DtoA 4.0.2 S25 on Mac


Thanks


Francis


snapshot-000.jpgcapture-decran-2022-03-08-a-160855.pngsnapshot-002.jpg



Labels (3)
4 REPLIES 4
Message 2 of 5
pacox21
in reply to: pacox21

Hello


Small update : it only happens when the "transmit AOV" option is checked.


Francis

Message 3 of 5
alan.kingFCDLA
in reply to: pacox21

I can reproduce this issue, thanks for the report. The beauty pass with any non-zero Abbe setting and transmit_aovs turned on renders blue as long as the background has no shader assigned to it.


Tracking this issue in the core as ARNOLD-12159


I found that the blue color comes from the "error_color_bad_pixel" render option, which is a replacement color that is used by arnold to indicate a non-representable color or opacity value. Setting "error_color_bad_pixel" to black may be viable as a workaround for now until this bug is fixed.

Message 4 of 5
lee_griggs
in reply to: pacox21

error_color_bad_pixel can be found under the Diagnostics tab in the Render Settings.

https://docs.arnoldrenderer.com/display/A5AFCUG/Error+Handling

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 5 of 5
pacox21
in reply to: pacox21

Thank you guys !

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report