Community
Arnold for Cinema 4D Forum
Rendering with Arnold in CINEMA 4D using the C4DtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

C4toA 2.3.0.1 and cryptomatte crash C4D

9 REPLIES 9
SOLVED
Reply
Message 1 of 10
edenexposito
473 Views, 9 Replies

C4toA 2.3.0.1 and cryptomatte crash C4D

Seems that latests version of C4toA crash C4D when try to add cryptomatte to scene.

Maybe need's a new version of cryptomatte to work properly? it's a bug?

Thanks

Tags (1)
Labels (1)
9 REPLIES 9
Message 2 of 10

The node names have changed in the 2.3.0 release, for instance we don't use the 'c4d|' prefix any more. Therefore the cryptomatte shader does not recognize the name coming from C4DtoA, which might explain the crash. (I have no crash in my simple test scene though.) I think a new build is coming supporting the new naming, but Jonah can confirm.

Message 3 of 10

A new version is coming very soon where the new style of the names is processed much like the old ones. The crash (at least the one I know about) happens when you have non-AOV shaders in your scene as well, like shadow matte or utility, and this has also been fixed.

Message 4 of 10
edenexposito
in reply to: edenexposito

@Jonah Friedman Latest version (beta 3) seems works properly now. Thanks

Message 5 of 10
Anonymous
in reply to: edenexposito

HI
I'm getting this error in Maya for the latest Cryptomatte (beta3)
00:00:00 746MB WARNING | unable to load dynamic library C:/Arnold_Shader/Cryptomatte/bin\cryptomatte.dll: The specified module could not be found.
any solutions?

Message 6 of 10
Stephen.Blair
in reply to: Anonymous

This is the same crash? If not, can you ask a new question please?



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 7 of 10
Anonymous
in reply to: edenexposito

tested the new Cryptomatte_2.0.0b3-ai5.1.0.1
c4D : worked fine
Maya 2018 Update 2: not working (00:00:00 746MB WARNING | unable to load dynamic library C:/Arnold_Shader/Cryptomatte/bin\cryptomatte.dll: The specified module could not be found)
Houdini 16.5.439: not showing at all

Message 8 of 10
Stephen.Blair
in reply to: Anonymous

I have an answer. Ask a new question so I can respond.



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 9 of 10

I highly recommend re-downloading Beta 3, especially if you're on Windows. There was an issue with the build which is now resolved (which also is likely the cause of @rachid Hadj Abderrahmane's issues).

Message 10 of 10
Anonymous
in reply to: edenexposito

Thank you @Jonah , re-downloading the file fixe the issue

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report