Community
Arnold for Cinema 4D Forum
Rendering with Arnold in CINEMA 4D using the C4DtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

C4DtoA Picture Viewer not rendering Hair suddenly, even in scenes that worked before. IPR is still rendering them

5 REPLIES 5
SOLVED
Reply
Message 1 of 6
f.ribbeck
1572 Views, 5 Replies

C4DtoA Picture Viewer not rendering Hair suddenly, even in scenes that worked before. IPR is still rendering them

Hello,


I have encountered an odd problem in the latest build of C4DtoA (maybe even before, I am not quite sure since when it doesn't work properly anymore): The picture viewer will not render hair anymore, even in scenes that worked fine before and were not changed in any way. I got away for a while by rendering in the IPR window and exporting snapshots from there, but now I need to work with animation that I cannot do in the IPR.

I have found threads with similar problems (but mostly hair instances), that suggested putting an Arnold tag on the Hair or put it under a connect object, but both doesn't work for me. Could this be a bug? Or is there a workaround around this for the latest build? I am using R21 of Cinema4D.

Did anybody have similar experiences? Any help would be greatly appreciated 🙂

Best regards,

Fynn

Tags (4)
Labels (4)
5 REPLIES 5
Message 2 of 6
Stephen.Blair
in reply to: f.ribbeck

Can you post a scene that has the problem?



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 3 of 6
f.ribbeck
in reply to: f.ribbeck

Hi Stephen, thank you very much for your fast response. I have attached a scene file of a simple scene that rendered hair fine in Picture viewer before and wasn't changed since then. You may need to disable the hair density maps in the hair material because the textures are missing (I had 4K textures over several bitmaps, so the file size would probably be too big). Let me know if you need the textures for checking the hair.


OK, it seems like the file is too big anyway, i have now sent it via WeTransfer, here is the link:

Download-Link
https://we.tl/t-EZTqPsErkF


Thanks a lot for your help and best regards,

Fynn

Message 4 of 6
Stephen.Blair
in reply to: f.ribbeck

I think it's Hair Object > Generate > Type, which is currently set to None



// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 5 of 6

Hair render implementation has been changed in C4DtoA 3.0.2. Now the Hair is generated by the native Hair Render effect when rendering to the Picture Viewer to match the Standard Renderer in all cases. As I see Hair Render is missing from your render settings, you have to add it manually (Effect... -> Hair Render).

Message 6 of 6
f.ribbeck
in reply to: f.ribbeck

Yes that was it! I guessed it was probably a change in hair handling, but I was always looking at the hair tags and Arnold settings to troubleshoot, I would have never thought about the Standard renderer settings. It works perfectly fine now.


Thank you so much for your help, I would probably have been stuck on this one forever.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report