Community
Arnold for 3ds Max
Rendering with Arnold in 3ds Max using the MaxtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Cryptomatte not showing data in MtoA 4.1.1 and Maya 2020.4

3 REPLIES 3
SOLVED
Reply
Message 1 of 4
harshad.matthews
1195 Views, 3 Replies

Cryptomatte not showing data in MtoA 4.1.1 and Maya 2020.4

Hi, I have been using cryptomatte in Maya by just selecting Crypto_asset, crypto_material, and crypto_object from the AOV list in render settings. Everything was working fine but don't know when it started happening but all of my recent renders have not been showing crypto data showing up. the layers are there but it doesn't show the data. I render Multi-Layer EXR at half-precision and do a batch render. I have a workaround for still images where I just do a matte ID pass and do selections in photoshop but I am rendering a video now and crypto is needed for selecting objects in the renders. I Composite in After effects. Can you please guide me?

Tags (2)
Labels (2)
3 REPLIES 3
Message 2 of 4

I just checked with MtoA 4.1.0 and the issue still is the same. I don't know why is this happening.


Message 3 of 4

I found the issue. 1608106789180.png


"Apply Output Transform to Renderer" has to be disabled. Enabling it breaks Cryptomate data. But can anyone tell me if that's supposed to happen?

Message 4 of 4

Also set the render  color space to Raw could solve : D

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums