Проблема з експортом моделі з Autodesk Revit 2025 в Autodesk CFD 2026

bohdankoziachyna
Explorer Explorer
211 перегляди
3 відповіді
Повідомлення 1 4

bohdankoziachyna
Explorer
Explorer

Добрий день! 

Маю доступ до Autodesk Revit 2025 та Autodesk CFD2026 (навчальна ліцензія, навчаюся в аспірантурі). Хочу застосувати CFD моделювання в одному із розділів дисертаційного дослідження. Для побудови геометрії використовую Autodesk Revit 2025 (об'єктом моделювання виступатиме будівля). Після встановлення CFD розділі Add-Ins у Revit з'явилася іконка для експорту моделі до Autodesk CFD2026. Однак при спробі експорту виникає помилка: "Revit could not complete the external command. Contact the provider for assistance. Information they provided to Revit about their identity: .". 

Завчасно дякую за допомогу.

0 вподобань
Прийняті рішення (1)
212 перегляди
3 відповіді
Відповіді (3)
Повідомлення 2 4

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

Вітаю!

Тут однозначно треба викликати на допомогу @avasiliev

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Have your question been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button.

Дмитро Мухін | Dmytro Mukhin Facebook | Instagram | InventorInUa

Менеджер спільноти Autodesk | Autodesk Community Manager
Повідомлення 3 4

avasiliev
Advisor
Advisor
Прийняте рішення

Якось мені не доводилося відправляти в CFD модель з Revit'а напряму, через те що ревітом не користуюся.
Але є підозра що Autodesk Revit Data Exchange Connector може вирішити питання. його треба ставити окремо під конкретну версію ревіта

Також CFD трошки не вміє відкривати моделі з Revit та IFC. про це є запити на ideastation:
https://forums.autodesk.com/t5/cfd-ideas/importing-revit-file/idi-p/13305351 
https://forums.autodesk.com/t5/cfd-ideas/import-ifc-files/idi-p/7868072
Але вони не надто популярні.

З варіантів вирішення задачі: якщо з Revit Вашу модель можна експортувати в формати Step  або ACIS - то це буде гарним варіантом. Якщо Ваша модель чомусь не хоче, або файли виходять надто великими то можна спробувати зробити експорт в STL чи OBJ. але це не нафкраща ідея.

Також треба розуміти що модель бажано підготувати під CFD. В ній бажано не мати зайвих "декоративних елементів", викинути зайві полості (навіть з урахуванням що то можна зробити в CFD) ну і в цілому спростити модель залишивши основні важливі об'єкти.

Якщо буде файл та детальний опис задачі - можу записати відео. Але ще раз. я в ревіті не працюю тому якщо буду вносити зміни буду то робити іншими інструментами 

Best regards, Anton Vasiliev

Чи був цей допис корисним? Обов’язково поставте вподобайку цьому допису.
Ви отримали вірну відповідь на своє запитання? Тоді натисніть кнопку ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ.

Особистий блог

EESignature

Повідомлення 4 4

bohdankoziachyna
Explorer
Explorer

@avasiliev, дуже вдячний за ваші поради!

Варіант з експортом моделі з Revit у формат Step та ACIS і подальшим відкриттям в Autodesk CFD працює. Крім того помилку експорту за допомогою надбудови в Revit також вдалося також виправити. Необхідно було лише перед експортом заблокувати 3D види у Revit.