Ноутбук для Revit

Ноутбук для Revit

ypodol
Advisor Advisor
3 519 перегляди
27 відповіді
Повідомлення 1 28

Ноутбук для Revit

ypodol
Advisor
Advisor

Колеги, вітаю!

Хто які мобільні машини використовує для роботи в Revit, Navisworks і тп. та якої величини проєкти крутете на них? Цікавий як і досвід експлуатації конкретних моделей, так і узагальнені рекомендації по вибору. 

Yurii Podolchuk / Юрій Подольчук
Linkedin | Facebook
Ukrainian BIM Community

Expert Elite Member
0 вподобань
Прийняті рішення (1)
3 520 перегляди
27 відповіді
Відповідей (27)
Повідомлення 2 28

ypodol
Advisor
Advisor

В англомовному сегменті інтернету часто можна зустріти рекомендації продуктів від bimbox та boxx, хтось корисистувався?  

Linkedin | Facebook
Ukrainian BIM Community

Expert Elite Member
Повідомлення 3 28

oleksandr.kanivets
Advocate
Advocate

Привіт. Тривалий час працюю тільки з HP Workstations зокрема мобільною лінійкою ZBook, котра має досить широкі моделі та конфігурації, підтримку підключення через Dockstation до 3х моніторів або 2х через Thunderbolt. На разі вийшло нове покоління G9, хоча G8 ще більш чим актуальне, котре минулого року тестував. Особисто працюю ще за ZBook 17 G5. Єдине на разі вагоме питання - ціна та наявність в Україні.

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" цим повідомленням! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку "ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ" | Have your question been answered successfully? Click "ACCEPT SOLUTION" button.

Oleksandr Kanivets / Олександр Канівець
ASKansulting CEO & Autodesk Instructor & Autodesk Partner

Facebook | Youtube | Telegram
Expert Elite Member

Повідомлення 4 28

ypodol
Advisor
Advisor

Дякую за відповідь.

Одразу в очі кидаються 2 суттєві недоліки:

1) немає слотів під оперативну пам'ять (вся розпаяна), що унеможливлює апгрейд у майбутньому;

2) з таким дизайном кришки можна й в халепу втрапити 😉

як у нього з охолодженням та на скільки шумний під серозними навантаженнями?

@oleksandr.kanivets  написав (-ла):

Єдине на разі вагоме питання - ціна та наявність в Україні.

ну тут так, зараз проблеми. Можливо, доведеться з-за кордону завозити

Linkedin | Facebook
Ukrainian BIM Community

Expert Elite Member
Повідомлення 5 28

Yaroslav.shelest
Advocate
Advocate

HP probook серія. Я використовував 455 G7, 440 G6. В обох мобільна 230 графіка. Є два слота під оперативку, М2 і 2.5" відсік. Після докуповування оперативки і дисків виглядає так RAM32, i5-10(i5-11gen). C-drive 1Tb(M2), D-drive 2Tb(SSD). Тягне середні проекти. Ціна якість дуже гарна, юзаю 2 і 3  роки. 

Живучий алюмінієвий корпус +

Відповідь корисна? Клікніть на"ВПОДОБАЙКУ"цим повідомленням! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку "ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ" | Have your question been answered successfully? Click"ACCEPT SOLUTION"

Yaroslav Shelest / Ярослав Шелест
BIM-Manager & Civil Engineer & Інженер ПЦБ
Facebook |LinkedIn |Autodesk |Behance
EESignature

Повідомлення 6 28

oleksandr.kanivets
Advocate
Advocate
  1. За оперативу перший раз чую, можливо то які молодші моделі. ZBook Fury дозволяє змінювати оперативну пам'ять як заманеться, але бажано брати оригінальну, яка коштує таки чимало.
  2. Дизайн з буквою Z - є така халепа, але то було задумано задовго до подій... заклеїш))
  3. Охолодження у ZBook Fury G8/G9 дуже потужнє і перепрацьоване, але навіть мій G5 майже не гріється.

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" цим повідомленням! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку "ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ" | Have your question been answered successfully? Click "ACCEPT SOLUTION" button.

Expert Elite Member

Повідомлення 7 28

stas.myshko
Advocate
Advocate

Цікаво, що думаєте про останні модифікації Razer Blade 14 або 15?
Можливо в когось є в роботі?

Повідомлення 8 28

ypodol
Advisor
Advisor

Також на нього звернув увагу. Цікаво почути відгук користувача. 

А він, до речі, офіційно продається в Україні? 

Linkedin | Facebook
Ukrainian BIM Community

Expert Elite Member
Повідомлення 9 28

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

Мені тут друг сказав, що ось такі штуки типу GETAC K120-EX зараз в моді, навіть на буд.майданчик можна без страху брати, має різні рівні захисту, та ще і 1200 ніт)

k120-ex-feat1-2-1.jpg

А якщо більш серйозно, то:

1. Razer Blade не продають офіційно в Україні, на скільки мені відомо.
  2. Для топікстартера це не новина буде, а от для новачків буде корисна інформація про рекомендовані системні параметри для всієї лінійки продуктів Revit (на прикладі 2023 версії)  https://knowledge.autodesk.com/support/revit/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-req... 

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Have your question been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button.

Дмитро Мухін | Dmytro Mukhin Facebook | Instagram | InventorInUa

Менеджер спільноти Autodesk | Autodesk Community Manager
Повідомлення 10 28

Yaroslav.shelest
Advocate
Advocate

Bimbox наче з 23 року будуть в європі продавати, так мені відповіли в службі підтримки. Там все дуже серйозно в плані підбору комплектуючих і оперативної памяті. Ціни правда топ, але і все решта на такому ж рівні

Відповідь корисна? Клікніть на"ВПОДОБАЙКУ"цим повідомленням! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку "ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ" | Have your question been answered successfully? Click"ACCEPT SOLUTION"

EESignature

Повідомлення 11 28

andriy.b-VEC
Contributor
Contributor

На роботі маємо декілька ноутів фірми Acer. А саме Acer Nitro 5 i5-10300H/16GB/512 GTX1650. З мінусів мало оперативної пам'яті та і SSD на 512 малувато, якщо працювати з двома і більше проєктами одночасно (швидко забивається кеш). Моделі в нас в цілому до 1 Гб. В дома користуюсь MSI GV72 (HDD на 1 ТБ плюс 256 SSD, I7 8-го покоління, 17 дюймів дисплей. Ціна тоді була йому десь 1000 євро). Для проєктів в ревіті та автокаді хватало з головою. Окрім того, 17 дюймів давали своє дуже зручно було працювати, очі не так швидко втомлювались. І мабуть, саме головне це охолодження. Мій MSI спокійно витримував і моделі і ігри (завдяки режиму Turbo cool). Та і взагалі, корпус більший та і 2 кулери зрозуміло що буде краще охолоджуватися ніж 15 дюймовий.

При покупці ноута я б вам радив звернути увагу на об'єм накопичувача (мін. 1 ТБ) оперативки мін 16. А інше чим новіше, тим краще (відеокарту можна не саму топову)

Повідомлення 12 28

ypodol
Advisor
Advisor

Дякую, Андрію, за розгорнуту відповідь!

А який ще спец софт (окрім revit) ви використовуєте?

питання ігор важливе та в мене воно вже вирішено - ps5 🙂

Linkedin | Facebook
Ukrainian BIM Community

Expert Elite Member
Повідомлення 13 28

avasiliev
Advisor
Advisor

То в деяких побутових версіях пам'ять розпаяна. В про версіях - тобто в zBook - можна змінювати.

в мене g6 17 і чесно кажучі він вийшов проблемним, хоча і про версія.

1. дуже великі проблеми з температурою

2. проблеми з надійностю - вже двічі замінювалась материнська плата (перший раз через два місяці після купівлі та побутового використання). після двох років є кілька проблем, в тому числі з клавіатурою. А відремонтувати зараз дуже складно

Є трирічна гарантія - що добре. Але те як вона відбувається (особливо з урахуванням того що таких ноутів в Україні дуже мало, запчастин для них немає і всі їдуть до України з закордону по 2-4 тижні) це окрема і нажаль нецензурна пісня.

Проте знаю декількох людей з меньш "навороченими моделями" і там проблем, принаймні таких, - немає

Best regards, Anton Vasiliev

Чи був цей допис корисним? Обов’язково поставте вподобайку цьому допису.
Ви отримали вірну відповідь на своє запитання? Тоді натисніть кнопку ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ.

Особистий блог

EESignature

Повідомлення 14 28

oleksandr.kanivets
Advocate
Advocate

@avasiliev особисто в мене це вже 4й по рахунку ZBook (не рахуючи тестових), при цьому всі ще досі в строю і працюють починаючи із 8770w, котрий купував в 2013 році). Єдине що міняв - це батареї і один раз по гарантії. На останньому G5 з рік ганяв навіть в Call of Duty Warzone - вижив)).

Expert Elite Member

Повідомлення 15 28

я знаю, що у молодшої моделі G6 15 таких проблем не було.  А в мене на ноуті з термоменджментом - дуже великі проблеми. А того хто додумався один з потоків повітря від радиаторів пустит через мережевий роз'єм (RG45) хотілося б взагалі по голові стукнути. В мене ліцензії були "повішені" на багато продуктів саме на фізичну мережеву картку, і нормально працювали тільки з підключеним дротом. А через це "вигорає" чіп що відповідає за мережу, він розташований на материнській платі поряд з роз'ємом. Як результат - двічі заміна "материнки" за гарантією.

Про те що у "старіших" версій таких проблем також не було я в курсі. саме через те, що велика кількість компаній з якими працюємо користувалася zbook'ами я і вирішив взяти собі. 

Best regards, Anton Vasiliev

Чи був цей допис корисним? Обов’язково поставте вподобайку цьому допису.
Ви отримали вірну відповідь на своє запитання? Тоді натисніть кнопку ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ.

Особистий блог

EESignature

Повідомлення 16 28

Понятно... не стикався з такими проблемами, так як підключав мережу завжди через докстанцію.

Expert Elite Member

Повідомлення 17 28

andriy.b-VEC
Contributor
Contributor
Navisworks, Revizto, Bluebeam
0 вподобань
Повідомлення 18 28

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

Я тут читаю про ноутбук і роботу за екраном ноутбука і прям плакати хочеться...

Із власного досвіду можу сказати, що краще не жалкувати грошей, а брати (чи мучити керівника, щоб він виділив) нормальний якісний монітор із IPS матрицею.

Пропоную додавати рекомендації і відносно власного досвіду щодо моніторів і периферії, а не лише заліза.

Мій ідеальний сетап на фото (умовно стаціонарний). То широкоформатний монітор з співвідношенням 21:9.

Та ось мій робочий сетап.

Мобільна робоча станція HP Zbook 15 G6: Xeon E-2286M (8 ядер по 2.4 ГГц), 64 ГБ оперативної з корекцією помилок, 2 ТБ SSD постійної, NVIDIA Quadro RTX 3000 на 6 ГБ.

Монітор: HP Z32 4K.

В офісі набір 3Dconnexion: SpaceMoese Enterprise, CadMouse, Keyboard + Numpad і їх же килимок.

В дорозі набір 3Dconnexion: SpaceMouse Wireless, CadMouse Compact Wireless і їх же килимок, але менший. 

Те, що всі мої задачі виконує із певним запасом, то певно нічого не сказати... та навантажувати на 100% вдавалося і далеко не один раз. 

photo_2022-06-23_19-10-38.jpg

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Have your question been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button.

Дмитро Мухін | Dmytro Mukhin Facebook | Instagram | InventorInUa

Менеджер спільноти Autodesk | Autodesk Community Manager
Повідомлення 19 28

andriy.b-VEC
Contributor
Contributor

Я тільки ходів підняти питання про периферію.
Щодо робочої станції, фірма забезпечила наступним: Intel(R) Core(TM) i7-10700F CPU @ 2.90GHz, 64.0 GB RAM, SSD 1TB. 2 монітори на 27" DELL S2721HN (IPS але FULL HD). З периферії собі докупив нормальну ігрову інженерну мишу Razer Naga X (на 12 додаткових кнопок плюс ПЗ від Razer дає можливість налаштовувати окремі робочі профілі). 

Повідомлення 20 28

варто ще писати що за охолодження стоїть на процесорі або тепловий пакет ноута. так як були випадки коли приходили i7 з охолодженням на яке соромно було глянути. відповідно працювало це все так собі. але загалом є бенчмарки для REVIT. або ще краще - тестуйте свої задачі, тільки в такому разі ви зможете підібрати гарну техніку. Я в свій час помітив що в інтел для штатних задача i5 нового покоління був кращий за i7 попереднього.
В мене є робоча станція на Ryzen 9 5950x і працювати на ній в Revit звісно комфортно, але я ніколи не бачив завантаженості 32 потоків, тому певним чином оверпрайс, рятує тільки те що паралельно ще Inventor використовуємо і той відбиває вартість техніки.

EESignature