Announcements
Платформа Autodesk Community буде доступна в режимі для читання 26 та 27 квітня, оскільки ми проводитимо обов'язкове технічне обслуговування. Ми приберемо цей банер після його завершення. Дякуємо за розуміння.

Програмні продукти Autodesk та ChatGPT

DmytroMukhin
Community Manager

Програмні продукти Autodesk та ChatGPT

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

Вітаю, спільнота!

Я тут наткнувся на статтю "AI-Powered Coding: ChatGPT-4 & Autodesk Inventor" від одного з учасників прогарми Expert Elite. Цікаве чтиво, та ще й з демонстрацією використання ChatGPT для Autodesk Inventor. То вирішив підняти тему, чи пробував хтось для робочих задач в цій або інших сферах використовувати ChatGPT? Якщо ні, то чому, а ящо так, то для чого і чи влаштував резултат?

DmytroMukhin_0-1680804544238.jpeg

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Have your question been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button.

Дмитро Мухін | Dmytro Mukhin Facebook | Instagram | InventorInUa

Менеджер спільноти Autodesk | Autodesk Community Manager
Reply
Accepted solutions (2)
1,682 Views
6 Replies
Replies (6)

ypodol
Advisor
Advisor

Чудова тема, @DmytroMukhin 

В мережі можна знайти вже достатньо прикладів можливих застосувань. Та на практиці у мене поки не пішло, якщо говорити саме про софтову складову.

А от чим майже щодня мені допомагає GPT - так це тексти: листи, інструкції, резюме, біографія, перевірка на граматику, переклад і тп. Результатом цілком задоволений, хоч і знадобилось трохи часу аби навчитись правильно складати промти

Yurii Podolchuk / Юрій Подольчук
Linkedin | Facebook
Ukrainian BIM Community

Expert Elite Member

avasiliev
Advisor
Advisor
Accepted solution

Як на мене подібні мережі - це не більше ніж новий інструмент.

1. але він ще на початку становлення

2. їм треба вчитись користуватись (і це обов'язково)

3. треба критично відноситись (як і завжди) до результатів праці, перевіряти, доопрацьовувати і все таке.

4 мовну модель GPT я ще не тестував. 3ю дивився.  Це точно не штучний інтелект 😉 Але штука непогана.

Думаю, що в найближчому майбутньому будуть з'являтися окремі галузеві варіації заточені під конкретні задачі.

Скоріш за все виникне потреба в тому щоб ще і їх інтегрувати, і на заміну "BIM менеджерам" та "системним інтеграторам" прийдуть всілякі "GPT-менеджери" 

Якщо ти знаєш чого хочеш, то можна суттєво зекономити час і навіть входження в ту чи іншу тему. Чекаємо на розвиток

Best regards, Anton Vasiliev

Чи був цей допис корисним? Обов’язково поставте вподобайку цьому допису.
Ви отримали вірну відповідь на своє запитання? Тоді натисніть кнопку ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ.

Особистий блог

EESignature

avasiliev
Advisor
Advisor

Стосовно інвентора не тествуав, на поточний момент інвентор у мене відсутній. По фьюжу. Дуже прості задачі на використання API він (не без помилок) але робить і це круто. 

Best regards, Anton Vasiliev

Чи був цей допис корисним? Обов’язково поставте вподобайку цьому допису.
Ви отримали вірну відповідь на своє запитання? Тоді натисніть кнопку ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ.

Особистий блог

EESignature

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

Ще до цього десь в лінкедин бачив це... та все ж треба і тут поділитись 😎

Може хто пробував?

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Have your question been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button.

0 Likes

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

На порталі Autodesk Community Blog з'явилась нова стаття "AI-Powered coding: ChatGPT-4 & Autodesk Inventor". 

Звертаю увагу, що мова йде саме про платну версію ChatGPT-4, але все ж дуже наглядно на відео показано, що помилки виявлені після кампіляції він теж здатен вирішити. Приклад, звісно, банальний, але це перші кроки в напрямку ШІ в допомогу інженерам, тому впевнений, що далі буде все складніше та прогресивніше.

Скріншот з відео в статті для привернення уваги 😉 

DmytroMukhin_0-1705671711563.png

0 Likes

Andrii_Humeniuk
Advisor
Advisor
Accepted solution

Вітаю!
Особисто я маю не найкращий досвід у використані ChatGPT для програмування. Основною його проблемою є надмірна фантазія і цілковита впевненість у своїх відповідях 🤔 . Якщо серйозно - він постійно придумає інформацію, якої не може знайти в інтернеті, у випадку з Inventor API - це придумування методів яких, немає у API.
Наведу один приклад (приклад виконано з версією 3.5):

- Маємо запитання у англомовній вітці Inventor API. Користувачу потрібно отримати властивості стовпчиків таблиці списка деталей.

Моє запитання до GPT - "I need iLogic code in Autodesk Inventor that can get the column properties in the parts list table for a DrawingDocument.". Змушений був додати пояснення, що мені потрібен DrawingDocument, тому що GPT шукає PartList у AssemblyDocument-і, якої звичайно там немає.

Ось відповідь:

' Get Column Properties from Parts List Table in DrawingDocument

Dim drawingDoc As DrawingDocument = ThisApplication.ActiveDocument

' Specify the name of the parts list table
Dim partsListName As String = "Parts List 1" ' Change this to the actual name of your parts list table

' Get the Parts List Table
Dim partsListTable As PartsList = Nothing
For Each table As Table In drawingDoc.Tables
    If table.DisplayName = partsListName AndAlso TypeOf table Is PartsList Then
        partsListTable = DirectCast(table, PartsList)
        Exit For
    End If
Next

If partsListTable IsNot Nothing Then
    ' Iterate through columns and get properties
    For Each column As PartsListColumn In partsListTable.PartsListColumns
        Dim columnName As String = column.Name
        Dim columnHeading As String = column.Heading
        Dim columnWidth As Double = column.Width

' Print or use the properties as needed
        Debug.Print("Column Name: " & columnName)
        Debug.Print("Column Heading: " & columnHeading)
        Debug.Print("Column Width: " & columnWidth)

' You can add more properties based on your requirements

' Example: If you want to modify the column heading, you can use the following line
        ' column.Heading = "New Heading"

' Example: If you want to hide a column, you can use the following line
        ' column.Visible = False
    Next
Else
    MsgBox("Parts list table '" & partsListName & "' not found.")
End If

На мій погялд це досить просте запитання, та на початках я думав, що доведеться придумувати складніше запитання аби дескредитувати роботу GPT, але ні, цього вистачило.

Зверніть увагу на рядок 10. GPT має DrawingDocument (рядок 3) та з нього намагається отримати Tables. І тут відразу 2 критичні помилки: для вітки DrawingDocument відсутній метод Tables та щоб отримати PartsList нам для початку потрібно отримати Sheet на котрому знаходиться PartsList (Table).

Припустимо, що таблиця знаходиться на активному аркуші, тоді рядок 10 мусив би виглядати так: 

For Each oPsList As PartsList In drawingDoc.ActiveSheet.PartsLists

Можливо у версії ChatGPT 4.0, щось кардинально змінили, але дуже сильно сумніваюсь. GPT - бездогано працює з текстом, він найкваліфікованіший гуманітарій з усіх, що я знаю 😁 , але до технічних запитань у, яких потрібна точність а не фантазія, від нього мало користі.

Andrii Humeniuk - CAD Coordinator, Autodesk Certified Instructor

LinkedIn | My free Inventor Addin | My Repositories

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution/Like.

EESignature