Lisans tipleri

Lisans tipleri

eness.gun
Advocate Advocate
1.052 Görüntüleme
6 Yanıt
Mesaj 1 / 7

Lisans tipleri

eness.gun
Advocate
Advocate

Merhaba, 

AEC Collection için bir satın alma yapmak adına standart,premium ve kurumsal lisans seçenekleri mevcut.

Mesela 10 kişi için lisans almak istiyorum ama bu 10 kişiden 2 kişi çok az yazılım kullanacak ve 10 lisans yerine 8 lisans alma ve ekip içinde ihtiyaç dahilinde bu lisansları aktarma şansım veya mesele bir paket alıp 20 kişi için lisansa sahip olup kullanma şansım var mı ? Yüzer lisans gibi kavramlar duydum ama bilgiye erişemedim.

Bilgisi olan arkadaşlar bilgi veya öneri verebilir mi ? 

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.053 Görüntüleme
6 Yanıt
Replies (6)
Mesaj 2 / 7

Oguzhan_Sezer
Advisor
Advisor

Merhaba,

Güncel durumda AEC Collection için bahsettiğiniz şekilde standart, premium veya enterprise şeklinde lisans seçenekleri mevcut değildir. Network (Yüzer) lisanslama sistemi de geçtiğimiz yıllarda kaldırılmıştır. Yüksek adet içeren özel durumlar harici network lisanslama yapılmamaktadır. Güncel lisanslar da named user olarak geçmekte ve 1 - 3 yıllık abonelik seçenekleri ile verilmektedir. Bu sistemde lisanslar kullanıcıların mail adreslerine tanımlanmakta ve mail adresleri sistemde tanımlı olan kullanıcılar lisans kullanımı hakkına sahip olmaktadır. Lisans yöneticisi dilediği mail adreslerine lisans adedi kadar tanımlama yapmakta özgürdür ve sistem anlık olarak çalışmaktadır.

Oğuzhan SEZER
Manufacturing Engineer

EESignature

Mesaj 3 / 7

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @eness.gun 

Probleminizle ilgili @Oguzhan_Sezer tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 4 / 7

eness.gun
Advocate
Advocate

@Oguzhan_Sezer Yüzer lisans için minimum kriter nedir ? Kaç kullanıcı olarak mukayese etmeliyiz. Yüzer lisans tam olarak ne işe yarar rica etsem bilgi verebilir misiniz ? 

0 Beğeni
Mesaj 5 / 7

Oguzhan_Sezer
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Yüzer lisans tüm kullanıcıların tam zamanlı lisans ihtiyacı olmadığı zamanlarda kullanılması amaçlanan bir lisans tipidir. Örneğin bir lisansınız var ve üç kullanıcınız var. Burada üç kullanıcı farklı zamanlarda bu lisansı kullanabilir durumda olacaktır. Aynı anda kullanmaya çalıştıklarında ise sisteme ilk giriş yapan kullanıcı lisansı kullanabilecek diğerleri ise lisans hatası alacaktır. Bu şekilde üç kullanıcının da ihtiyacı karşılanabilmekte ve lisans kullanıcılar arasında yüzebilmektedir. Autodesk bir lisans için üç farklı cihaz kullanım hakkı bulunmaktadır şeklinde bilgi veriyor. Dolayısıyla lisans adedi x 3 = kadar farklı cihazda kullanım yapılabilir.

Yüzer lisans için minimum kriter var mıdır net olarak bilmiyorum. Muhtemelen adet olarak minimum 10-15 adetleri konuşuyor olmalısınız. Ancak sadece adet yeterli olmayabilir. Firmanın bulunduğu sektör ve yaptığı iş de burada önem arz edebilmektedir. Son söz Autodesk'e aittir. İlgili iş ortağı ve Autodesk ile görüşmeden maalesef net cevaba ulaşamazsınız.

Oğuzhan SEZER
Manufacturing Engineer

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 6 / 7

eness.gun
Advocate
Advocate

Oğuz Bey teşekkür ederim, 

Sayenizde kafamda hiç soru işaretim kalmadı.

İyi çalışmalar,

Mesaj 7 / 7

Oguzhan_Sezer
Advisor
Advisor

Rica ederim, iyi çalışmalar.

Oğuzhan SEZER
Manufacturing Engineer

EESignature

0 Beğeni