Eğitim Planlarıyla ilgili Sık Sorulan Sorular
- Yeni Olarak İşaretle
- Sık Kullanılan
- Takip Et
- Sessize al
- RSS Akışını Takip Et
- Vurgula
- Yazdır
- Bildir
Herkese Merhaba,
Topluluk forumlarında eğitim planları ve eğitim lisansları hakkında sık sorulan soruların yanıtlarını derledik. Bunu
güncel tutacağız, dolayısıyla bu, Autodesk Eğitim Planındaki değişiklikleri yansıtacak şekilde periyodik olarak değişebilir.
Kullanım prosedürü ve hedef kitle:
- Autodesk eğitim planından kimler yararlanabilir?
- Eğitim lisansımı nasıl kullanırım?
Uygunluk doğrulama süreci:
- Uygunluğu kanıtlamak için hangi belgeler gereklidir?
- Uygunluğumun doğrulanması ne kadar sürer?
- Okulum akredite eğitim kurumları listesinde yer almıyor. Nasıl ekleyebilirim?
- Uygunluk için birkaç gün önce başvurdum, ancak Autodesk'ten bir haber almadım. Lütfen başvurumun durumunu kontrol etmek için benimle kimin iletişime geçebileceğini söyleyin.
- Destekleyici belgeler sunmama rağmen başvurum reddedildi. Ne yapmalıyım?
- İstek formuna gerekli bilgileri girdikten ve [Tamam] düğmesini tıkladıktan sonra, "Gecikme için özür dileriz. Doğrulama sisteminde şu anda bir sorun yaşanıyor. Sorunu çözmek için çok çalışıyoruz. Lütfen sonra tekrar deneyin." görüntüleniyor ve gönderim tamamlanamıyor. Ne yapmalıyım?
Son kullanma tarihi ve yenileme yöntemi:
- Eğitim planım ne kadar sürüyor?
- Lisansımın süresi dolmak üzere, nasıl yenilerim?
- Lisansımı yeniledim fakat yazılıma girdiğimde "Eğitim lisansınızın süresi doldu." mesajını alıyorum. Ne yapmalıyım?
- Eğitim lisansı ile Autodesk ürünlerinin eski sürümlerine erişebilir miyim?
- Eğitim planımı ticari amaçla kullanabilir miyim?
- Bir iş başvurusunu desteklemek için eğitim lisansı kullanarak oluşturduğum işi özgeçmişime/portföyüme ekleyebilir miyim?
- Eğitim lisansı kullanarak öğrenciyken oluşturduğum eseri daha sonra ticari amaçla kullanabilir miyim?
- Eğitim lisansları için hangi lisans türleri mevcuttur?
- Şu anda Eğitim Tek Kullanıcı Lisansına sahibim. Bir Eğitim Ağ Lisansına dönüştürebilir miyim?
- Eğitim Ağ lisansını Eğitim Çoklu Kullanıcı bağımsız lisansına dönüştürebilir miyim? Ve tersi mümkün mü?
- Eğitim Ağ Lisansı veya Eğitim Çoklu Kullanıcı bağımsız lisansı için bir seçenek görmüyorum. Bu lisanslara nasıl ulaşabilirim?
Diğer
20. Autodesk Eğitim Planı hakkında sık sorulan soruları bulabileceğim bir web sayfası var mı?
21. Bu konuda topluluk forumunda bir cevap veya çözüm bulamıyorum. Autodesk Eğitim Desteği ile nasıl iletişim kurabilirim?
Soru 1: Autodesk eğitim planından kimler yararlanabilir?
Uygun öğrenciler ve öğretim üyeleri, akredite bir eğitim kurumuna kaydolmalı veya orada istihdam edilmeli veya akredite bir eğitim kurumuyla bir iş sözleşmesine sahip olmalıdır. Akredite bir eğitim kurumunun birincil amacı mevcut öğrencileri yetiştirmek olan yetkili bir hükümet tarafından akredite edilmiş bir kurumdur. Ortaokulları, liseleri ve yüksek öğretim kurumlarını içerir.
Eğitim planları yalnızca 13 yaşında veya daha büyük olan öğrenciler için geçerlidir. Daha fazla bilgi için bkz. Kimler bir eğitim planı için uygundur?
Soru 2: Eğitim lisansı nasıl kullanılır?
Talimatlar için aşağıdaki sayfalara bakın:
Soru 3: Uygunluğu kanıtlamak için hangi belgeler gereklidir?
Gönderiminiz aşağıdakileri içermelidir:
- Ad (belgedeki ad, Autodesk Hesabınızdaki adla eşleşmelidir)
- Eğitim kurumunun resmi adı
- İçinde bulunulan dönem içindeki tarihler
Aşağıda, yukarıdaki öğeleri içeren bazı belge örnekleri verilmiştir:
- Kurumunuz tarafından verilen resmi belgeler (öğrenciler ve öğretim üyeleri için şablonlara bakın)
- Kayıt Sertifikası / İstihdam Sertifikası
- Öğrenim makbuzu
- Öğrenci veya fakülte kimliği (fotoğraf zorunlu değildir)
- Transcript
- Okulun web sitesinde fakülte ve personel listesi
Daha fazla bilgi için bkz. Öğrenci ve eğitmen uygunluğunu inceleyin.
Soru 4: Uygunluğumun doğrulanması ne kadar sürer?
Okulunuz akredite eğitim kurumları listesinde yer almıyorsa, okulunuzun doğrulanması yedi günü bulabilir.
Destekleyici belgeler yüklemeniz gerekiyorsa, uygunluğunuzun doğrulanması iki gün kadar sürebilir.
Eğitim planı uygunluğunuzu doğrulayana kadar yazılımı kullanamayacaksınız. Eğitim planınızı dersler başlamadan önce kullanabilmek için lütfen yeterliliğinizi önceden doğrulayın.
Uygunluk doğrulaması sırasında Autodesk yazılımını acele kullanmanız gerekiyorsa, 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü kullanabilirsiniz.
Soru 5: Okulum akredite eğitim kurumları listesinde yok. Nasıl ekleyebilirim?
Kurumunuz listede yoksa, başvurmak için listenin altındaki "Okul ekleme isteğinde bulun"u tıklayın. Başvurunuz onaylanırsa, başvurduğunuz kurum akredite eğitim kurumları listesine eklenecektir.
Listeye eklenmesi yedi gün kadar sürebilir. Eğitim web sitesini ziyaret edin ve kurumunuzun listeye eklenip eklenmediğini görmek için 7 gün sonra oturum açın.
Soru 6: Birkaç gün önce uygunluk başvurusunda bulundum, ancak Autodesk'ten bir haber alamadım. Lütfen başvurumun durumunu kontrol etmek için benimle kimin iletişime geçebileceğini söyleyin.
Lütfen başvurunuzu inceleyebilecek ve sistemin neresinde olduğunu görebilecek eğitim desteği ile iletişime geçin.
Soru 7: Geçerli destekleyici belgeler sunmuş olmama rağmen başvurum reddediliyor. Ne yapmalıyım?
Aşağıdakileri içerip içermediğini görmek için gönderiminizi iki kez kontrol edin:
- Ad (belgedeki ad, Autodesk Hesabınızdaki adla eşleşmelidir)
- Eğitim kurumunun resmi adı
- İçinde bulunulan dönem içindeki tarihler
Uygunsanız ve geçerli destekleyici belge gönderdiyseniz ancak birden çok kez reddedildiyseniz veya maksimum başvuru sayısını aştıysanız, lütfen Eğitim Desteği ile iletişime geçin.
Soru 8: Başvuru formunda gerekli bilgileri doldurup [Tamam] butonuna tıkladığımda "Gecikme için özür dileriz. Doğrulama sisteminde şu anda bir sorun yaşanıyor. Sorunu çözmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz." mesajı belirir ve gönderim tamamlanmıyor. Ne yapmalıyım?
Mesajda "Kimlik doğrulama sisteminde bir sorun var" yazıyor ancak Eğitim Destek ekibi hata mesajının başvurmaya çalıştığınız Autodesk Hesabından kaynaklandığını bildirdiyse (Ocak 2023 itibarıyla) ve birkaç gün geçmesine rağmen aynı mesajı görmeye devam ederseniz aşağıdaki yöntemleri deneyin.
- Safari kullanıyorsanız, farklı bir tarayıcı kullanın.
- Tarama geçmişinizi veya çerezlerinizi kaydetmeyen Safari dışında bir tarayıcıda gizli modu kullanın.
- Yukarıdakilerin hiçbiri yardımcı olmazsa, Eğitim Desteği ile iletişime geçmek için bu talimatları izleyin (cevap 17).
Soru 9: Eğitim planım ne kadar sürüyor?
Autodesk Eğitim planları bir yıl süreyle geçerlidir. Eğitim ürün sayfasına eriştiğinizde ve hesabınızda oturum açtığınızda son kullanma tarihi sayfanın üst kısmında görüntülenir.
Soru 10: Lisansımın süresi dolmak üzere, nasıl yenilerim?
Son kullanma tarihi yaklaştıkça yenilemeyle ilgili bir ürün içi bildirim veya e-posta bildirimi alacaksınız. Eğitim ürün sayfasında hesabınızda oturum açın ve yenilemek için Şimdi Yenile'ye tıklayın.
Lisansınızı yenilemek için uygunluk sürecini tekrar tamamlamanız gerekir. Lütfen yenileme prosedürünü yeterli zaman ayırarak önceden tamamlayın.
Süresi dolduktan sonra da yenilenebilir. Ürün Al sayfasında, hesabınızda oturum açın ve güncellemeyi tamamlamak için üstteki bildirim şeridinde Erişimi Yenile'ye tıklayın.
Soru 11: Lisansımı yeniledim ancak yazılıma girdiğimde "Eğitim lisansımın süresi doldu" mesajını görüyorum. Ne yapmalıyım?
Lisans yeniden etkinleştirme işlemini tamamlamak için ürün makinenizde yüklü olsa bile Ürün Al düğmesine bir kez basmanız gerekir.
Lisansınızı yeniden etkinleştirmek için Ürünleri Al sayfasında her ürünün altındaki Ürünleri Al düğmesini tıklayın ve yazılıma erişim kazanmak için yükleyiciyi indirin. Yeniden yüklemeniz gerekmez.
Soru 12: Eğitim lisansı ile Autodesk ürünlerinin eski sürümlerine erişebilir miyim?
Bazı ürünler dışında eğitim lisansları, en son sürüme ve en fazla üç önceki sürüme erişmenize olanak tanır.
Lütfen her sürümü "Ürün Al" sayfasından indirin.
Bakınız: Önceki Autodesk Yazılımını İndirme | Ayrı Kurulum
Soru 13: Eğitim planımı ticari amaçla kullanabilir miyim?
Eğitim planında bulunan yazılım ve hizmetler yalnızca öğrenim, eğitim ve araştırmayla doğrudan ilgili amaçlar için kullanılabilir. Ticari, profesyonel veya diğer kâr amaçlı amaçlarla kullanılamaz.
Bakınız: Kullanım Koşulları | Eğitim | Autodesk
Ticari kullanım ayrıca şunları içerir:
- Stajlar
- Para kazanılan video akışı hizmetlerinde, bağlı kuruluşlarda (affiliate) vb.
Soru 14: Eğitim lisansı altında oluşturulan çalışmaları iş başvurusu kapsamında özgeçmişime/portföyüme ekleyebilir miyim?
İş aramada önceki müfredatta kazanılan becerileri ifade etmek için, bir eğitim lisansı altında oluşturulan çalışmaları portföye dahil etmek mümkündür. Ancak lisans, staj süresince çalışma gibi ticari faaliyetler için kullanılamaz.
Soru 15: Öğrenci olarak oluşturduğum eseri eğitim lisansı altında daha sonra ticari amaçla kullanabilir miyim?
Eğitim lisansları yalnızca öğrenim, eğitim veya araştırmayla doğrudan ilgili amaçlar için lisanslanır ve ticari, profesyonel, kurumsal veya diğer kâr amaçlı amaçlarla kullanılamaz.
Bakınız: Kullanım Koşulları | Eğitim | Autodesk
Soru 16: Eğitim lisansları için hangi lisans türleri mevcuttur?
Üç tür eğitim lisansı mevcuttur:
- Eğitim Tek Kullanıcı lisansları – 125 kullanıcı sınıfı lisans olarak da mevcuttur
- Eğitim Çok Kullanıcılı Bağımsız Lisans
- Eğitim Ağ Lisansı
Daha fazla bilgi için destek sayfamızı kontrol edin.
Soru 17: Şu anda Eğitim Tek Kullanıcı Lisansına sahibim. Bir Eğitim Ağ Lisansına dönüştürebilir miyim?
Öğrenciler yalnızca Tek Kullanıcı lisanslarını kullanabilir ve BT Yöneticileri yalnızca kurumsal lisansları (Çok kullanıcılı bağımsız ve Ağ Lisansları) kullanabilir.
Eğitimciler, öğrencilere atayabilecekleri 125 kullanıcılı bir sınıf lisansı olarak Tek Kullanıcı lisanslarına mı yoksa kurumsal lisanslara mı erişmek istediklerini seçebilirler. Bir eğitimci, Tek Kullanıcı lisansları ile Kurumsal lisanslar arasında geçiş yapmak isterse, lütfen eğitim desteği ile iletişime geçin.
Soru 18: Eğitim Ağ lisansını Eğitim Çoklu Kullanıcı bağımsız lisansına dönüştürebilir miyim? Ve tersi mümkün mü?
Evet, zaten Ağ Lisansına erişiminiz olması koşuluyla, Çoklu Kullanıcı bağımsız lisansına da erişiminiz olacaktır (ve tersi).
Yukarıdaki lisanslama yöntemlerinden birine geçmek isterseniz, eğitim ürünleri sayfasını ziyaret edin, lisanslamak istediğiniz ürün kartına tıklayın. Menüden ilgili lisansı seçin, lisans kaydı ve aktivasyon işlemlerine devam edin
Eğitim Kurumları için Çoklu Kullanıcılı Bağımsız Lisansı Nasıl Kaydedilir
Bir eğitim ağ lisansı nasıl kaydedilir?
Soru 19: Eğitim Ağ Lisansı veya Eğitim Çoklu Kullanıcı bağımsız lisansı için bir seçenek görmüyorum. Bu lisanslara nasıl ulaşabilirim?
Rol olarak Eğitimci veya BT Yöneticisini seçtiğinizden ve ardından kurumsal lisanslama seçeneğini belirlediğiniz bir hesap kullandığınızdan emin olun. Sınıf lisanslarını kullanan Öğrenci Hesapları ve Eğitimcilerin bu lisans türlerine erişimi yoktur.
Öğrenciyken oluşturduğunuz bir çalışmayı ticari kullanım için kullanmak istiyorsanız, abonelikli bir Autodesk ürünüyle yeniden oluşturmanız gerekir.
Soru 20: Autodesk Eğitim Planı hakkında sık sorulan soruları bulabileceğim bir web sayfası var mı?
Eğitim planları hakkında sık sorulan sorular aşağıdaki sayfalarda bulunabilir:
Soru 21: Bu konuda topluluk forumunda bir cevap veya çözüm bulamıyorum. Autodesk Eğitim Desteği ile nasıl iletişim kurabilirim?
Eğitim Desteği için lütfen evrensel asistan aracılığıyla bizimle iletişime geçin: