Autocad öğrenci lisansı

Autocad öğrenci lisansı

cmlozc58
Observer Observer
686 Görüntüleme
1 Yanıt
Mesaj 1 / 2

Autocad öğrenci lisansı

cmlozc58
Observer
Observer

Merhaba,

Ben 2. Sınıfı bitirmiş ve 3.sınıfa geçmiş marmara üniversitesi makine mühendisliği öğrencisiyim.

Şu anda yaz stajımı gerçekleştiriyorum.

Staj yaptığım şirket,bana Autodeskin lisanslı ürünlerini kullanarak şirket Wi-Fi sine başlama bile ekimi söyledi.Benim öğrenci lisansıyla ücretsiz yüklediğim AutoCAD imin varlığı herhangi bir telif sorununa sebep olur mu?

Bilgisayarımı açıp şirket Wi-Fi sine bağlandıktan sonra AutoCADı kullanmadan başka bir işle uğraşsam yine de telif sorunu yaşar mıyım?

Teşekkürler

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
687 Görüntüleme
1 Yanıt
Reply (1)
Mesaj 2 / 2

TuncayBAKKAL01
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @cmlozc58 

Öğrenci lisansları yalnızca kullanımına sunulan kullanıcının Eğitim hayatı boyunca kullanabileceği bir ürün grubudur. Herhangi bir suretle Ticari Ortam içerisinde bulundurulmamalıdır. Şirket ağı üzerinden kullanımı tespit edilen öğrenci lisansları illegal kullanım olarak algılanmakta ve hem lisans sahibi hem ticari şirket yaptırım ile karşılaşabilme riskine dahil olacaktır.

Şahsi önerim, Eğitim lisansı olan cihazın bir ticari kuruluşta farklı amaçla kullanılması gerekiyor ise Autodesk ürünleri içerisinde yer alan hesabınızdan çıkış yaparak (Autodesk eğitim ürünleri kullanımı hariç) cihaz kullanımını sağlayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yine yine lisans ihlali tespiti durumununda lisans sahibi ve ticari kuruluş sorumluluk altında olacaktır.

TuncayBAKKAL

AutoCAD Eğitmeni ve Danışmanı
AutoCAD ve Fusion 360 Görsel Eğitim
Fusion 360 Kitabı Çıktı!
http://www.tuncaybakkal.com
Instagram: @tuncay_bakkal