Installation & Licensing

Reply
New Member
Posts: 1
Registered: ‎04-29-2013
Message 1 of 3 (112 Views)

how to get a standalone license from a server license

112 Views, 2 Replies
04-29-2013 04:31 AM

HI there,

 

I own a AutocadCAD Map 2013 which works with a server license. This computer in not in the network anymore. How can I still use AutoCAD ? Is there a way to transform my server license to an standalone one ? If yes, how can I do it ?

 

Tank'y in advance for your answer 

 

R.Longchamp

 

Community Manager
camilo.lemos
Posts: 793
Registered: ‎09-28-2011
Message 2 of 3 (101 Views)

Re: how to get a standalone license from a server license

04-29-2013 04:56 AM in reply to: bbhn_longchamp

Hi R.Longchamp and welcome to the forums!

 

Changes from Network to Standalone licensing are made directly by our resellers. Please, contact your authorized Autodesk reseller and ask them about the procedures to perform this change. 

 

Thank you, 



Camilo Lemos
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 3 of 3 (80 Views)

Re: how to get a standalone license from a server license

04-30-2013 10:02 AM in reply to: bbhn_longchamp

I believe the customer wants to get a new license file for a replacement server.  You can do this thru your Reseller or thru the Autodesk Activations department. 

 

You can use the online method to activate your license here:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/item?id=18424632&siteID=123112

Or you can can call Autodesk Product Registration and Authorization:

http://en.autodesk.ca/adsk/servlet/index?siteID=9719649&id=9830778

1-800-551-1490 > Option 1 (English) > Option 2 > (Network)

You will need to provide your serial number and ethernet ID of the new license server.

www.licenseparser.com > This will break down your current license file into plain english and you will find the serial number there.

For a Quick-Start Guide on configuring the Autodesk License Manager, please see my post for further information:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Quick-Start-Guide-for-Configuring-LMTOOLS/m-p/3...

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube