AutoCAD Civil 3D General

Reply
*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,415
Registered: ‎11-13-2006
Message 11 of 19 (255 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-13-2013 10:51 AM in reply to: Vasily_BC

The Join and Weed Feature Line command or Mapclean can be used to get rid of most of those verticies and make a single pline. If you do this the offsetting and other operationsshould perform much better.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,415
Registered: ‎11-13-2006
Message 12 of 19 (252 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-13-2013 10:54 AM in reply to: jmayo

If these operations take too long or dog the machine down, then perform the operations on small portions of the buffer. Working with segements of the data will speed you up and you can join the segements together to finish.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
Valued Contributor
Vasily_BC
Posts: 98
Registered: ‎04-27-2012
Message 13 of 19 (249 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-13-2013 11:05 AM in reply to: jmayo

Another method maybe.

1. Create a surface based on sides of ROW.

2. Create contour lines.

3. Extract contour lines.

4. Find proper one.

 

It could be very good technique, but triangulated surface is nor ideal and needs time for correction.

3.JPG

*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,716
Registered: ‎04-27-2005
Message 14 of 19 (220 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-13-2013 07:49 PM in reply to: Vasily_BC

Can you share the file? I have some ideas that I want to try on it.

Valued Contributor
Vasily_BC
Posts: 98
Registered: ‎04-27-2012
Message 15 of 19 (202 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-14-2013 12:11 PM in reply to: jmayo

Sure.

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,489
Registered: ‎06-03-2011
Message 16 of 19 (195 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-14-2013 01:25 PM in reply to: Vasily_BC

I concur with Alfred's solution: check this out (more exactly, the animation of 2012/09/17 20:30 post).

Valued Contributor
Vasily_BC
Posts: 98
Registered: ‎04-27-2012
Message 17 of 19 (182 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-14-2013 02:26 PM in reply to: antoniovinci

The thing is that offset to within doesn't work. Maybe because AutoCAD can't find its center?

*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,716
Registered: ‎04-27-2005
Message 18 of 19 (163 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-16-2013 08:22 PM in reply to: Vasily_BC

Here's the problem, you have 15 gazillion verticies (yes, I counted) on that buffer because of the way it was created (i.e. no curves). When doing anything with that, it's going to bomb out on you so get rid of all the little segments.

 

HERE is my solution.

*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,308
Registered: ‎12-18-2002
Message 19 of 19 (145 Views)

Re: Centerline from Buffer

02-18-2013 08:59 AM in reply to: BrianHailey

Hello Brian,

 

You solution works for parallel offsets, but what happens when the two sides of your figure are not parallel? How do you ensure your new polyline is centered between points at a particular station?

 

Tim

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs